Trabzon Kamu Hastaneleri Birliğinin, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla başlattığı kampanyada, yaklaşık 300 kişinin organ bağışında bulunduğu bildiridi.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamada, Organ Bağışı Haftası'nın dolayısıyla birliğe bağlı sağlık tesislerinde organ bağışının önemini anlatma ve bağış formları kabul etmek üzere stant açıldığı belirtildi.

Açılan stantlarda kişilere organ bağışı konusunda bilgiler verilerek, organ bağışında bulunan kişilerin kayıtlarının alındığı ifade edilen açıklamada, hafta boyunca açılan stantlarda yaklaşık 300 kişinin organ bağışında bulunduğu, organ bağışlayan kişilere doku ve organ bağışı belgesi verildiği kaydedildi.

Açıklamada, akli dengesi yerinde olan ve 18 yaşından büyük herkesin organ bağışında bulunabileceği dile getirerek, organ bağışı konusunda şu bilgilere yer verildi: 

"Ülkemizde organ ve doku olarak karaciğer, böbrek, yüz ve saçlı deri, kalp/kalp kapağı, akciğer, pankreas, kornea, ince bağırsak, kemik, kas dokusu, kıkırdak, tendon, ekstremite, üst solunum ve üst sindirim yolu nakilleri yapılmaktadır. Her hastanede organ ve doku bağış birimi olup organ bağışında bulunmak isteyenlere 'Organ ve Doku Bağış Kartı' verilmektedir. Organ bağışında bulunan kişiler kartlarını yanlarında taşımalı ve ailelerine bilgi vermeleri gerekmektedir. Unutmayalım ki bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır."