CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, İŞKUR üzerinden 3 bin 500 kişiyi 6 aylık geçici işe yerleştirecekleri belirterek, “Vatandaşa geçici iş değil ömürlük iş verin” dedi.

İŞKUR aracılığı ile 3 bin 500 kişi işe alınacakmış! Sanmayın, sadece Trabzon'da, bütün kentlerde diyen Celal Akaç, “Hem de, noter huzurunda, kura ile. Sürprize bakar mısın? İŞKUR müdürüne bundan 4-5 ay önce neden noter huzurunda yapılmıyor bu işe yerleştirmeler dediğimiz de "fetocular araya sızar" diye komik bir gerekçe ifade etmişti.” Dedi Anlaşılan " feto" tehdidi geçti. Değil tabi ki. Önümüzdeki referandumda sadece AKP'lilerin değil, diğer vatandaşların da oylarına ihtiyaç var, ondan. Bu yol ile işe kavuşacak diyen Celal Akaç, “Vatandaşlarıma şunu söylemek isterim. Yediğiniz ekmek, sizin hakkınız, helalinizdir, bundan emin, olun. Ama sizden ricam, AKP'nin referandum sürecinin aleyhe geliştiği gerçeğini içselleştirdiği bir aşamada, milletin ekmeği üzerinden manevra geliştirme niyetine siz siz olun, prim vermeyin“ dedi.

KALICI İŞ SAĞLAYIN

Vatandaşa geçici iş değil ömürlük iş verin diyen Celal Akaç, “Trabzon İŞKUR önlerinde binlerce vatandaşımız kuyrukta günlerce bekliyor. Kurumlar önünde kuyrukları kaldırdığını söyleyen iktidar sahipleri geldikleri noktada geçicide olsa evine ekmek götürebilmek için kuyrukta bekleyen milyonlarca işsiz yarattı. Ülkemizde Suriyeliler vatandaşlığa alınıp birinci sınıf muamele görürken bu ülkenin asıl sahibi vatandaşlarımız ise bir lokma ekmek için geçici iş kuyruklarında cefa çektiriliyor. Yurttaşlarımızı bu duruma düşüren ve her seçim öncesi ancak Türkiye’de işsizlik sorunu olduğunu hatırlayan iktidar sahipleri şapkalarını önlerine alıp bir düşünsünler. Çünkü kuyrukta beklettiğiniz, yoksullaştırdığınız bizim yurttaşımız” dedi.

MHP TABANINDAN OY ALAMAYACAĞINI ANLAYINCA ÇÖZÜM SÜRECİ BUZDOLABINDAN ÇIKARILDI

İstanbul Havalimanı’nda göndere çekilen Kürdistan bayrağına değinen Celal Akaç, “AKP, yaptığı saha analizlerinde MHP tabanından oy alamayacağını anlayınca, siyasi pozisyonunu değiştirdi. Eski hesap ile devam. Irak Kürt Bölgesi bayrağı konusu, Barzani'nin hapisteki siyasilerin durumunu öne alması, Başbakan ile yapılan görüşmeler. Anlaşılan, bize göre sorunu çözmek amacı olmayan, ancak her iki tarafın siyasi hesabına katkı koymak amaçlı yeniden öne alınan " sözüm ona çözüm süreci " buzdolabından çıkarıldı, devam ediyor. Türk milleti gelişen bu süreci nasıl okuyacak, hep beraber göreceğiz.”