Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Çalıştayı, bugün Trabzon'da yapıldı.

Trabzon Novotel'de yapılan toplantı sabah 10:00'da başlayarak yaklaşık 7 saat sürdü. 

Açıklanan programa göre çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Çalıştayın ilk bölümü basın açık olarak gerçekleştirildi. 4 bakanın konuşmasına yer verilen ilk bölümün ardından ikinci bölümde ise toplantı basına kapatıldı.

İkinci bölümde Trabzon ve çevre illerin Turizm Müdürleri ile birlikte turizm ile ilgili çok sayıda bölge müdürleri bakanlarla birlikte istişare toplantısı yaptı.

Toplantının ardından 4 bakan önceki gün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Ünal Bıçakçı'nın evine taziye ziyaretine gitti.

Bakanlar 21.00 tarifeli uçak ile Ankara'ya gidecek.

Çalıştay'ın ilk bölümünde 4 bakanın konuşmalarını buradan okuyabilirsiniz.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİLER

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,  Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı'nın ailesini ziyaret etti.Biçakcı'nın, Ortahisar ilçesine bağlı İnönü Mahallesi Çakır Sokak'taki baba evini ziyaret eden Bakanlar Ağbal, Soylu, Ünal ve Kılıç'a, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer ilgililer eşlik etti.Bakan Ağbal, Soylu, Ünal ve Kılıç'ı, Türk bayrakları asılı binanın girişinde aile üyelerinin yanı sıra askeri yetkililer karşıladı.Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret yaklaşık 20 dakika sürdü. Şehidin babası Selahattin, annesi Melek Biçakcı ile kardeşlerine ve yakınlarına taziyelerini ileten Bakanlar, daha sonra evden ayrıldı.