Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Öğütlü mevkiinde 40 yıllık yol sorunu, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Yetkililerden çözüm isteyen vatandaşlar, yolsuzluk yüzünden yalnızlığa mahkum olduklarını belirttiler

İlkhaber Gazetesinden Meryem Akgün'ün haberine göre;
Maçka’nın Esiroğlu mahallesi Öğütlü mevkiinde, yaklaşık 20 hanenin yolu yok. Tam 40 yıldır yol sorunu yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, yolsuzluk yüzünden yalnızlığa mahkum olduklarını belirttiler. 95 yaşındaki Lütfiye Keskin, “Geçtiğimiz günlerde rahatsızlandım, beni yola ulaştırmakta güçlük çektiler. Ambulans da diğer mahalleden geldi. Bize yazık, günah değil mi? Ölülerimiz oluyor. Yol yok, cenaze nasıl evine gelsin? Yol olmadığı için mahalle bomboş duruyor. Ömrümüz geldi geçti bu yol hala yok. Buraya artık yol yapılsın” dedi.

CENAZEMİZİ SAL YAPARAK TAŞIDIK
Mahalle sakinlerinden İmdat Korkmaz, “40 yıldır yolumuz yok. Yolla beraber suyumuz ve sokak lambalarımız da yok. Mağduruz ve devletten yardım bekliyoruz. Sayın valimize, kaymakamımıza, il ve ilçe belediye başkanlarımıza sesleniyorum, bizim mağduriyetimizi giderin. Yıllarca hastalarımızı sırtımızda, cenazelerimizi sal üzerinde taşıdık. Yüklerimizi sırtımızda taşıyoruz. Ciddi anlamda mağduruz, yetkililer bize çözüm üretsin. Yolun bize gelmeyişinin nedeni de komşularımız. Komşularımızla bir araya gelip uzlaşamıyoruz. Bize yardım etsinler, bizim yapacağımız bir şey yok. Köy tüzel kişiliğine ait patika yolumuz var, hiçbir şey yapamıyorlarsa vatandaşın yerine girmeden patika yolumuzu değerlendirsinler. Devletimiz yapsın, biz de elimizden gelen katkıyı sunalım. Bu yoldan faydalanacak olan yaklaşık 20 hane var. Yolu, suyu ve aydınlatması olmadığı için herkes burayı terk ediyor, kimse ziyaretimize gelmek istemiyor” diyerek çözüm istedi.

YOLSUZLUK BİZİ YALNIZLIĞA MAHKUM ETTİ
Mahalle sakinlerinden Mehmet Keskin ise, “Hastamız olunca sırtımızda taşıyoruz. Aniden bir hastamız olsa ölümle baş başa kalıyoruz. Bu sorunu iletmek için Maçka Belediyesi’ne başvurduk. ‘Komşularınızı ikna edin yol yapılsın’ dediler. Ama komşularımız ikna olmuyor. Para teklif etmemize rağmen arazilerinden yol vermiyorlar. Onlar ikna olmuyor diye biz niye mağdur oluyoruz? Evde eşyamız bozulsa 60 yaşında bir adamım, nasıl alayım sırtıma da taşıyayım? Biz devletten buraya yol yapmasını talep ediyoruz. Birkaç yere başvurduk ama olumlu cevap alamadık. Bize yardımcı olunmasını talep ediyoruz. Yolumuz yok diye kimse gelip geçmiyor, yolsuzluk bizi yalnızlığa mahkum etti” diye konuştu.