61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon’un Yomra İlçesi özellikle Arap turistlerin ilgi odağı olurken ilçede sosyal donatı alanlarının bulunmayışı ise büyük sıkıntı oluşturuyor. Bu noktada harekete geçen Yomra İlçe Belediyesi sahil kesiminde 600 dönümlük bir dolgu sahası yapmayı planlıyor.
İlçenin yaklaşık 1 yıldır gündeminde olan bu dolgu alanı ile ilgili bugün en ciddi adım atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin, Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı başkanlığında bugün yapılan toplantısında Yomra’da 600 dönümlük dolgu alanının yapılması için öneri kararı alındı. Mecliste oy birliği ile alınan karar, onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğüne gönderilecek.
Mecliste oy birliği ile alınan karar sonrasında konuşan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Bu proje zaman zaman kamuoyunda da görüştüğümüz Yomra’mızda eksik olan sosyal donatı alanları ile ilgili. Ve Yomra ilçemiz turizm merkezi haline geldiğinden orada ki turistlerimizin de zamanını geçirebileceği sosyal donatı alanlarına ihtiyaç vardı. Bununla ilgili ilçemizde hazırlamış olduğumuz projeyi büyükşehir belediyemize öneri kararı için sunduk. Büyükşehir’imizin imar komisyonu başkan ve  üyeleri geçen ay itibariyle projede ki eksiklikleri bize hatırlattılar. Katkı sağlamak suretiyle en iyi ve en güzeli sunmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
Madde Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.