Trabzon’un Akçaabat ilçesinde FETÖ/PDY’nin ablalarına operasyon düzenlendi. Operasyonda S.T., M.D. ve evin sahibi olduğu öğrenilen C.T. isimli şahıslar gözaltına alındı. 7 kadını ise operasyondan önce kaçtığı öğrenildi.
Trabzon’un Akçaabat İlçesinde FETÖ/PDY’NİN ablalarına operasyon düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, Yıldızlı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bir eve baskın düzenleyen Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, evde arama yaptı. Evde örgütün abla olarak nitelendirdiği sınıfta 9 kadının yaşadığı tespit edildi. KOM ekipleri ev içerisinde yapmış olduğu araştırmada elebaşı Fetullah Gülen ‘in kitaplarını bulurken evde yaşayanların ‘COCO’ adlı mesajlaşma programı ile birbirleriyle haberleştiğini tespit etti. 

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

COCO adlı program 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY üyesi subayların
haberleştiği program olarak biliniyordu. Akçaabat’ın cemaat ablasının da evde yaşadığı tespit edildi. Kadınlardan 7sinin kaçtığı öğrenilirken evde yaşayan cemaat ablası S.T. M.D. ve evin sahibi olduğu öğrenilen C.T. gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şahıslar hakkında soruşturma başlatılırken 7 kadın hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Öte yandan FETÖ/PDY’ye yönelik operasyon yapılacağı gelen bilgiler arasında.