Trabzon’un Ortahisar İlçesi Meydan Mevki’nde düzenlenen törende AK Parti Trabzon Gençlik Kolları ve üyeleri 34.Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamid Han’ı vefatının 98.senesinde bir araya geldi.

Konuyla ile ilgili AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz yaptığı açıklamada, “Davası için verdiği mücadeleyi bir kez daha hatırlatmak, ve o mücadeleyi devam ettirdiğimizi söylemek için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti;
"Bugün burada, 113. İslam Halifesi ve 34. Osmanlı Padişahı Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı, vefatının 98. senesinde dua ve rahmetle anmak, davası için verdiği mücadeleyi bir kez daha hatırlatmak, ve o mücadeleyi devam ettirdiğimizi söylemek için toplanmış bulunuyoruz. 
Sultan II.Abdülhamid Han 21 Eylül 1842 yılında doğmuş ve tarihe 'Ulu Hakan' olarak geçmiştir. 33 yıllık mücadele dolu iktidar ve siyaset hayatında, hayatını inancı uğruna adamış, dış siyasette muhteşem stratejileri ile devletin ve ümmetin huzuru için elinden geleni yapmış yaşadığı döneme damga vuran yüce bir şahsiyettir. 
Binlerce eğitim kurumu ve binlerce eser yaptırmış, Osmanlı'nın 300 milyon altın olan dış borcunu, 30 milyona kadar indirmiş, kısacası hayatını milletine hizmet için adayan bu şahsiyet, üzülerek söylüyoruz ki gelecek nesillere yanlış tanıtılmıştır. Hatta kendisine 'kızıl sultan' denme cehaletinde bile bulunulmuştur. 
Vefatının 98. senesinde Sultan II.Abdulhamid Han’ı ve Hak dava uğruna mücadele vermiş tüm herkesi bir kez daha rahmetle anıyoruz."