TRABZON’UN Küprübaşı ilçesinde Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mahmut Suiçmez, mahallede elektriklerin sık sık kesilmesine rağmen arızaların giderilmemesine tepki olarak sayaçları okumaya gelen Aksa çalışanlarını köye sokmadı. Muhtar Suiçmez, “Amacımız eylem değil mahallemizde 35 sene önce yapılan elektrik hatlarının ve trafolarının sürekli arıza yapması, yağmur, rüzgar ve karda vatandaşımın sürekli mağdur oluşunu Aksa firmasına anlatmaktır.” dedi. 

TRABZON’UN Küprübaşı ilçesinde Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mahmut Suiçmez, mahallede elektriklerin sık sık kesilmesine rağmen arızaların giderilmemesine tepki olarak sayaçları okumaya gelen Aksa çalışanlarını köye sokmadı. Muhtar Suiçmez, “Amacımız eylem değil mahallemizde 35 sene önce yapılan elektrik hatlarının ve trafolarının sürekli arıza yapması yağmur rüzgar ve karda vatandaşımın sürekli mağdur oluşudur” dedi. Trabzon’da bir ilke imza atan Köprübaşı Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mahmut Suiçmez, elektrik sayaçlarını okumak için mahalleye gelen Aksa çalışanlarını mahalleye sokmadı. Elektrik sorunlarıyla ilgili yapılan bütün müracaatlara rağmen olumlu cevap alamadığını belirten Muhtar Suiçmez, “Köprübaşı’nda en fazla abonesi olan mahalleyiz. 1980’den beri tesisatlar ve trafolar aynı. Değişen hiçbir şey yok. Değişen tek şey var. Eskiden evlerde 10 tane 60 voltluk ampul yanardı. Şimdi ise her ev fabrika gibi elektrik tüketiyor. Buna eski trafolar dayanmıyor. Acilen elektrik trafolarının ve şebekenin değiştirilerek işler duruma getirilmesi sağlanmalıdır. Yağmur yağar elektrik kesilir, kar yağar elektrik kesilir, rüzgar eser elektrik kesilir. Kaçak payını ödeyeceğiz ama elektriğimiz olmayacak. Böyle bir çalışma olmaz. Bu vatandaş parasını çatır çatır ödüyorsa hizmeti de almalıdır” dedi.

AMACIMIZ EYLEM
YAPMAK DEĞİL
 
Amacının eylem olmadığını kaydeden Muhtar Suiçmez, “Amacımız eylem değil mahallemizde 35 sene önce yapılan elektrik hatlarının ve trafolarının sürekli arıza yapması, yağmur, rüzgar ve karda vatandaşımın sürekli mağdur oluşudur. Tüm girişimlerim sonucu 11. aya kadar kısmen de olsa mağduriyetimin giderileceğini söylediler ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığından eylemi yapmak zorunda kaldım. Gelen çocuklara çaylarını ısmarladım, tutanak tuttum daha sonra da geri gönderdim. Amacımız eylem değil mağduriyetlerimizin giderilmesidir. Bu konuda sosyal medyada Köprübaşı halkından destek bekliyorum”dedi.