TRABZON'DA 15 Temmuz 2014 tarihinde gece yarısı alkollü araç kullanırken uygulama yapan polise yakalanan Salih P.,  (52) yargılandığı 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce 2011 ve 2012 yıllarında iki kez alkollü araç kullanırken polise yakalandığı belirlenen Salih P., seçme ve seçilme hakkından da men edildi.
KARAR ONANIRSA HAPSE GİRECEK

TRABZON’UN Çarşı Mahallesi’nde uygulama yapan polis ekibi tarafından 2.75 promil alkollü olduğu belirlenen Salih P., hakkında 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İfadesi alınan Salih P. pişman olduğunu söyledi. Hakim Mazlum Kurtoğlu, sürücünün aldığı alkol miktarı ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatinin oluşmadığını belirterek, Salih P.’yi 6 ay hapse mahkum etti.

TRABZON'DA 15 Temmuz 2014 tarihinde gece yarısı alkollü araç kullanırken uygulama yapan polise yakalanan Salih P., (52) yargılandığı 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2011 ve 2012 yıllarında iki kez alkollü araç kullanırken polise yakalandığı belirlenen Salih P., üçüncü suçunda cezaevine gönderilmesine karar verildi.

ALKOL UYGULAMASI YAPILDI

Trabzon'da 15 Temmuz 2014 tarihinde gece yarısı uygulama yapan polisin durdurduğu özel aracın sürücüsü Salih P., alkol muayenesinden geçirildi. 2.75 promil alkollü olduğu belirlenen Salih P.,  hakkında trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısı Yüceler Aslan, Salih P. hakkında yaptığı soruşturma çerçevesinde hazırladığı iddianameyi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İki yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Salih P., talimatla ifadesi alındı. İş seyahati için Trabzon’da bulunduğunu belirten Salih P., yaptığından pişman olduğunu söyledi.

6 AY HAPSE MAHKUM OLDU

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Mazlum Kurtoğlu, sanık sürücü Salih P.’yi trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 6 ay hapse mahkum etti. Tutuklu kaldığı süre içerisinde seçme ve seçilme hakkında men edilmesine karar veren Hakim Mazlum Kurtoğlu, sanığı geçmişteki hali ve tekrar suç işlemeyeceği kanaati oluşmadığından ve cezanın önleyici ve ıslah edici gayesinin infazı ile sağlanacağı kanaatine varıldığından cezanın ertelenmesine yer olmadığını karar verdi. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onarsa Salih P. yaklaşık 4 ay hapis yatacak. (Günebakış)