Almanya Vatandaşı Sarah Hannel, Trabzon İl Müftülüğü’ne gelerek kendi istek ve iradesi ile Müslüman olmak istediğini ifade etti. 

Müftü Keramettin Demir’in makam odasında gerçekleştirilen ihtida merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü huzurunda ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Akkuş, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Selim Yılmaz ile Pazarkapı Camii İmam-Hatibi Yakup OKUTAN’ın şahitliğinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, Almanya vatandaşı olan ve daha önce Hıristiyan inancına mensup olduğunu ifade eden Hannel, kelime-i şehadet getirdi, Müslüman oldu ve Tuana ismini aldı.

İslam’ı seçerek Müslüman olmasından dolayı Hannel’i tebrik eden il müftü Demir, “Şu andan itibaren getirdiğiniz kelime-i şehadet ve ikrarınızla İslam’a girdiniz, Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun” dedi ve İslâm dini, dinimizin iman esasları ve ibadetler hakkında kendisine kısa ve öz bilgiler. Merasimin sonunda, günün anısına ihtida belgesi, Almanca mealli Kur’an-ı Kerim ve Almanca İslam İlmihali hediye etti. İhtida merasimi hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.