Şehidime Sahip Çık Spor Turnuvası' başlıyor

 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Trabzon Valiliği ile ortaklaşa düzenlediği "Şehidime Sahip Çık Spor Turnuvası" Trabzon'da başlıyor. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkılarıyla 24 Şubat- 31 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuva, futbol, satranç, tenis ve yüzme branşlarında yapılacak.

Turnuvanın açılış töreni yarın saat 12.30'da Beşirli Tenis Kompleksi'nde yapılacak. Aynı gün ayrıca satranç müsabakaları da start alacak. Satrançta 130 sporcu, teniste 40, yüzmede 200 ve futbolda da 8 takım ve 160 sporcu mücadele verecek. Satranç ve tenis müsabakaları Beşirli Tenis Kompleksi'nde, futbol müsabakaları Ahmet Suat Özyazıcı stadında, yüzme yarışları ise Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunda yapılacak.

Trabzon Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Birdal Öztürk, geliri şehit ailelerine verilecek olan turnuvanın bir diğer amacının da, gençleri spora teşvik etmek olduğunu söyledi. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli ödüller verilecek.