61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER

Trabzon'un Maçka ilçesinde sıcak saatler yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda hain terör saldırısı sonrası etkisiz hale getirilemeyen teröristlerin Maçka'nın Kırağaç Köyü'nde aynı bölgede tekrar fotokpana yakalandığı öğrenildi.

OPERASYONUN 13.GÜNÜ
Trabzon'un Maçka ilçesinde geçtiğimiz haftalarda Kırağaç Köyü'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasından çıkan çatışmadana Jandarma Uzman Çavuş Osman Gazi Çetingöz şehit düşmüştü. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Çetingöz'ün terörist ile bir bir girdiği çatışmada şehir düştüğü vurgulanmıştı. Bölgede yoğun sisin olması teröristlerin yakalanmasını zorlaştırmıştı. Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştı.

SALDIRI BÖLGESİNDE TEKRAR FOTOKAPANA YAKALANDI
61saat.com'un ediğindiği bilgere göre operasyonların 13.gününde ise sıcak bir gelişme yaşandı. Uzman çavuş Çetingöz'ün şehit düştüğü aynı bölgede bir teröristin fotokapana yakalanarak tespit edildiği öğrenildi. 

TERÖRİST PROFESYONEL OLABİLİR
Görüntülerin tespit edilmesi üzerine bölgede operasyon yürüten güvenlik güçleri daha geniş çaplı bir operasyona geçti.Hain saldırıyı gerçekleştiren sayısı henüz belirsiz ancak fotokapana yaklanan bir teröristin bölgeye sıkıştığı öğrenilirken 13 gün geçmesine rağmen yakalanamamış olması profesyonel eğitim almış olabileceği yorumlarını beraberinde getirdi. 

BAKAN SOYLU BİLGİLENDİRİLİYOR
Bölgede sıcak saatler yaşanmaya başlarken operasyonla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sürekli bilgilendirildiği öğrenildi.