61SAAT HABER SERVİSİ - Arap turistlerin son yıllarda ilgi odağı olan Trabzon’da ne yazık ki zaman zaman istenmeyen olaylarda yaşanıyor. Ancak bu olaylarda kimi zaman işletmeler, kimi  zamanda Arap turistler haklı.

Son yaşanan olay ise sosyal medyadan gün yüzüne çıktı.

Bir Arap Turistin cep telefonu ile kaydederek sosyal medyaya attığı görüntüde, Trabzon’da  M. isminde bir işletmeci turiste önce hakaret ediyor sonra da elindeki telefonu almaya çalışıyor. 

Görüntüye bakıldığında Arabistanlı Abu İbrahim,  haklı gibi duruyor ancak olayın perde arkası incelendiğinde ise bu kez kafalar karışıyor...

Trabzon’a ailesiyle birlikte tatile gelen Arap turist, ziyaretinden önce burada bir Apart Oteli arayarak 10 günlük rezervasyon yaptırıyor. Ardından tatil günü geldiğinde aparta yerleşeceği sırada ‘Çocuklarının hasta olduğu’ bahanesiyle rezervasyonu iptal ettirip, İstanbul’a gideceğini söylüyor.



Ancak İstanbul’a gitmekten vazgeçen turist, Trabzon’da ki rehberleri eşliğinde yeniden kalacak yer aramaya başlıyor.

Bu sırada ‘Rezervasyon iptalinden’ habersiz olan rehberleri, Arap turistin ‘İstanbul’a gideceğim’ dediği Apart sahipleri ile iletişime geçiyor.

Bu kişi de kendi Apartında boş yer olduğunu belirterek buluşmak için Trabzon’da bir benzin istasyonunda karar kılınıyor.

Apart sahipleri istasyona geldiklerinde karşılarında, ‘İptal edilen rezervasyonun sahibi Arap turisti’ görünce ilk etapta bir şaşkınlık yaşarken ardından tartışma başladığı kaydedildi. Arap turist ise bu anları cep telefonu ile kaydederken, tartışma bir anda Türkiye gündemine oturdu...
 
TURİZM İL MÜDÜRÜ AİLEYİ BULUP ÖZÜR DİLEDİ..

Konuyla ilgili Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu hemen harekete geçerek, Arap aileyi bulup yaşanan tatsızlıklardan ötürü özür diledi. Arap ailede Trabzon da olmaktan çok mutlu olduklarını Trabzon'u çok sevdiklerini yaşanan tatsızlık nedeniyle verdikleri huzursuzluk için özür dilediklerini belirtip Trabzon'u her zaman her yerde herkese tavsiye edeceklerini ifade ettiler.