Günebakış'ın haberine göre : 15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Türkiye’nin birçok yerinde isim değişiklikleri yapılarak demokrasi şehitleri yaşatılırken, Trabzon’da da buna benzer bir adım atılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Atatürk Alanı Meydan Parkı’nın isminin ‘Atatürk, Hürriyet ve Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilmesi konusunda çalışma yapacağız” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birkaç gün önce Meydan Parkı’nda yaptığım konuşmamda da söyledim.

İlk defa burada bir kamuoyu yoklaması ve kanaatlerini edinmekle birlikte bizim en büyük tarihi meydanımız olan ve Adnan Menderes’in eski Belediye binamızın balkonundan
  ‘Yeter söz milletin’  diye Türkiye’de ilan ettiği meydan olan daha sonra da şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu meydanda, ‘Rahmetli Adnan Menderes yeter söz milletin demişti. Bizde bu meydandan yeter sözde milletin kararda milletindir diye ilan ediyoruz’ demişti. İşte en önemli tarihi beyanatlarından birinin yapıldığı bu meydan 15 Temmuz gecesinde de Türkiye’de ilk defa halkın en yoğun biçimde doldurduğu meydan olmuştur. Bu nedenle Atatürk Alanı Meydan Parkı’nın ismi ‘Atatürk, Hürriyet ve Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilmesi konusunda kamuoyunun kanaatlerini edindikten sonra bunu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine getireceğimizi ilan etmiştim. Ancak Eylül’de gündeme gelecektir” diye konutu.