Viratrabzon'un haberine göre : Gece yapıldığı sanılan ve sabah saatlerinde farkedilen olayda, Of Solaklı deresi kıyısında sıralanan 5 okul ile halk eğitim merkezinin bahçelerinde bulunan büstler hedef alındı. Boyanan ya da çarpı işareti çizilen büstlerin altına ''mason'', ''gavur'', ''Allah'', ''Muhammet'' gibi yazılar yazılırken, bölgede bazı duvarlara da ''Kahrolsun Çamuriyet, yaşasın islamiyet' gibi sloganların yazıldığı ve altına ''Ehli Hakikat'' ve ve '''Ehli şeriat'' imzasının atıldıığı saptandı.

Bir okulun kamera kayıtlarına bakıldığında, 20-25 yaşlarında yüzü kapalı, sırtında çanta bulunan bir kişinin, büstrü boyadığı açıkça görüldü. Başka bir okul kamerasında ise bu kişinin bisikletle gelip saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.,

EĞİTİM - İŞ KINADI

Eğtim İş Trabzon Şubesi adına açıklama yapan Şube Başkanı Tamer Özlü yaşanan saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi "Cumhuriyet’in 93. yılının kutlandığı günde Trabzon’un Of ilçesinde 5 okul ve Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan Atatürk büstlerine Cumhuriyet düşmanları tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı zavallılar duvarlara da “Kahrolsun çamuriyet, yaşasın İslamiyet” yazmışlardır.
    Cumhuriyetimizi kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e karşı yapılan alçakça saldırının faillerinin derhal yakalanması için Trabzon Valiliği, Of kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz.
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız bugün; şeriatı hatırlatmak isteyenler karşılarında bizleri bulacaklardır. Unutulmasın ki Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal ATATÜRK Türkiye Cumhuriyeti’nin önderi ve tek lideridir.
 Yeni başkan, yeni lider arayışında olan kokuşmuş beyinler şeriat nidaları atarken kendi salyalarında boğulacaklardır.
    Cumhuriyet; ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçenlerin rejimidir. Eğitim-İş olarak Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve geleceğe taşımak asli görevimizdir.
Yaşasın Cumhuriyet!
Yaşasın Cumhuriyet!"