61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar İlçesi Atatürk Alanı’nda CHP Trabzon il Örgütü, Vatan Partisi ve çok sayıda vatandaş Atatürk’ü ölümünün 78.yılında anmak için alana geldi.
 
Siren seslerinin başlamasıyla şehirde hayat adeta dururken tören sonrası yaşlı kadın N.E’nin Atatürk heykelinin olduğu alana gelerek isyankar sözler sarf etti.

YAŞLI TEYZENİN İSYANI
 
N.E, ‘Bizi yönetiyorlar. Biz koyun olarak kuzu olduk. Gele gele bu tarafa gele gele bu tarafa olduk. Ama niye konuşalım bir olalım bir. Ülkede birleşene Türk derler. Bizi denize döküyorlar, ahırlara çıkarıyorlar’ diyerek isyan edince törene katılan öğrenci E.U yaşlı teyzeyi eleştirdi.

ÖĞRENCİNİN CEVABI
 
N.E’nin sözleri üzerine E.U, ‘Teyze bizi nerede denize döküyorlar, bizi nerede ahırlara sokuyorlar’ diyerek cevap verdi.

CHP'Lİ YÖNETİCİ SUSTURMAYA ÇALIŞTI
 
Bu sırada CHP İl Başkan yardımcısı Celal Akaç öğrenci E.U’nun yanına giderek, ‘Provakatörlük yapma’ diyerek alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Başkan yardımcısının bu tepkisine sinirlenen öğrenci E.U, ‘İnsanım bende vatandaşın konuşmaya hakkı var’’ şeklinde cevap verdi. Bu cevap üzerine Akaç E.U’nın üzerine yürüyerek tekrar susturmaya çalışması dikkat çekti.
 
Yaşanan bu üzücü olay sonrası polis olay yerine gelerek öğrenci E.U’nın ifadesini aldı.

ÖĞRENCİ, 'BANA ŞEREFSİZ' DEDİ
 
E.U ifadesinde, ‘Ben teyzeyle konuşurken ona dedim ki bizi nerede denize döküyorlar. Biz gayet sakin bir şekilde konuşuyorduk. Bu adam geldi. Sen niye konuşuyorsun dedi. Bende insanım bende vatandaşım konuşmaya hakkım var dedim. Git buradan şerefsiz dedi. Bende sen kimse şerefsiz diyorsun babanın oğlumuyum ben senin diyerek şerefsiz dedim’’ ifadelerine yer verdi.