Of ilçesinde Ayın Şoförü seçilen Hızır Hacıhasanoğlu'na ödülünün takdimi için Of Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda tören düzenlendi. Hacıhasanoğlu'na plaketini TESOB Başkanı Metin Kara ve oda başkanı Şahmeran Er verdi.

KÖPRÜBAŞI'NDA AYIN ŞOFÖRÜ MURAT AYAR

Köprübaşı ilçesinde Ayın Şoförü seçilen Murat Ayar'a ödülü TESOB Başkanı Metin Kara ve Köprübaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osbman Aydın tarafından verildi. Kara ve Aydın ayrıca projeye katkılarından dolayı Köprübaşı Minibüs Dolmuş Durağı Başkanı Hasan Sancak'a da teşekkür plaketi takdim etti.

ARAKLI'DA AYIN ŞOFÖRÜ ALİ AKGÜN

Araklı ilçesinde Ayın Şoförü seçilen Ali Akgün'e plaketini TESOB Başkanı Metin Kara ile Araklı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Gümüştaş verdi. Kara ve Gümüştaş ayrıca, projeye desteği nedeniyle Araklı – Trabzon Dolmuş Durağı Başkanı Ahmet Taşkın'a da plaket takdim etti.

TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu ve Eğitim Uzmanı Özge Yılmaz'ın da katıldığı törenlerde Ayın Şoförü seçilen kişilere çeyrek altın hediye edildi, araçlarına Ayın Şoförü çıkartmaları yapıştırıldı.

AYIN ŞOFÖRÜ SEÇİLMEK İÇİN OLAN KRİTERLER
Trabzon'da ayın şoförü uygulaması Şubat ayından beri uygulanıyor. “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında uygulanan "Ayın Şoförü" uygulamasında kriter olarak müşteriye karşı ve çalışma arkadaşlarına davranışları esas alınıyor. Mart 2016’da başlatılan Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi eğitimine bugüne kadar çok sayıda şoför katıldı.