Trabzon'un Sürmene ilçesinde gerçekleşen olayda oğul babasını bıçakladı. Edinilen bilgiye göre, Sürmene'de Pazar günü 23.30 sularında gerçekleşen olayda, şizofren hastası olduğu öğrenilen 35 yaşındaki Cihangir Kibar Seymen, 63 yaşındaki babası Aziz Seymen’e bıçakla saldırdı.

Bıçak darbeleriyle yere yığılan baba Aziz S. aldığı bıçak darbelerinin etkisiyle kan kaybından hayatını kaybetti. Babasını gözünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldüren zanlı, babasını öldürdükten sonra Sürmene'den Araklı'ya kaçtı. Buradan ise yayan olarak Trabzon'a doğru kaçmaya çalıştı.  

Araklı Polisi Yakaladı

Sürmene polisinin durumu Araklı Emniyeti'ne bildirmesinin ardından zanlı Cihangir Kibar Seymen (35), Araklı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis Merkezi Amirliği Polislerince aranmaya başlandı. Olayın üzerinden 1 saat sonra zanlı Cihangir Kibar Seymen Araklı Tüneli çıkışında Trabzon istikametine doğru yürürken yakalandı. Elbiseleri kanlar içinde olan zanlı Cihangir Kibar’ın ellerinde kesiklerin olduğu fark edildi ve Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan zanlı daha sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince teslim alınarak Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

“Öldürmeseydim O Öldürecekti”

Gözaltına alınan zanlı Cihangir Kibar Seymen’in polise verdiği ifade ise adeta kan dondurdu. Babasının eve geldiğini ve kalorifer peteğine doğru yöneldiğini, kalorifer peteğinin yanında silah olduğunu iddia eden şizofren hastası Cihangir Kibar Seymen, “Öldürmeseydim o beni öldürecekti. Bıçağı aldım ve saldırdım. Gözüne gözüne soktum” dedi.

Cihangir Kibar emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkartılan Cihangir Kibar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Temizlik İşçisi Olarak Çalışmış

Oğlunun bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden baba Aziz Seymen’in ise Sürmene Çaykur’dan Çay Eksperliği’nden emekliye ayrıldığı ve engelli bir oğlunun olduğu öğrenildi. Baba Aziz Seymen gözyaşları arasında dün ikindi namazına müteakiben Sürmene’de kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedildi. Zanlı Cihangir Kibar’ın ise 11 ay öncesine kadar Sürmene Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalıştığı ve geçmişte psikolojik ilaçlar kullandığı bilgisine ulaşıldı. 

Fatih Yılmaz / TAKA