Anayasa Değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Trabzon’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon'u adım adım arşınlamaya devam ediyor.
Dün Trabzon'a gelen Bakan Soylu Köprübaşı'nda vatandaşlara hitap ettikten sonra basına kapalı olarak SKM toplantısını gerçekleştirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA" ŞEYTAN AKLI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah Erken saatlerde Türk Mühendisleri ve Mimarlar Odalar Birliği (TMMOB) Trabzon Bileşenleri ve Odaları ile bir araya geldi.

Burada önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun 4 milyon Suriye’nin vatandaşlığa alınacağı sözlerine, “Diyarbakır’da kim var Kürt kardeşlerimiz. Bakın fitneye. Beni bağışlayın ancak Şeytan Aklı böyle olur. “Suriyeli 4 milyon kişiyi bunlar vatandaş yapacak” Öyle tehlikeli bir yere çomak sokuyor ki inanın bu toplumun düşmanı olsanız böyle yapmazsınız” diyerek yanıt verdi. 

Kahvaltı programının ardından Şalpazarı'na hareket eden Bakan Soylu burada vatandaşlarla buluştu. Bakan Soylu’nun ilçeye girişi belediye hoparlörlerinden anons edilirken, ilçe girişinde de MHP’li Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından karşılandı.  

TRABZON'UN EVLADI SOYLU SÜLEYMAN ‘

Trabzon’un evladı Soylu Süleyman’ tezahüratları ile konuşmasına başlayan Bakan Soylu ,  “Tarihimizin önemli dönem noktasındayız. Şalpazarlılar olarak bize sahip çıktınız. Şimdi ülkemizin en önemli meselesindeyiz. Yıllardan beri bu ülkeyi kaosa itmek isteyenler, bu ülkenin ileri adım atmak istediği her daim her zamanda ülkemizin önüne koymak isteyenlere karşı hep reyle oyla, yarınlarına baktınız. Öyle bir sistem kurdular ki bazen kıyafetimizle uğraştılar, ekonomimizle, inancımızla, bazen demokrasimizle, bazen bu etnik kökenle, bazen mezhebimizle, rızkımızla, bazın fikirlerimiz ve düşüncelerimizle istedikleri gibi oynadılar. İstedikleri dosyayı önümüze koydular. Bir gün Başbakan astılar, faizleri çıkardılar bedelini ödettiler. Bazen bankaları hortumladılar maliyetini milletimize ödettiler. Bazen bu ülkede ezanın sesisin kıstılar dediler ki, “Biz istediğimiz zaman ezanı aslıyla buluştururuz” Gençleri sağcı ve solcu diye bir birine kırdırdılar.  Bunları bu ülke yaşadı, Venezualle yaşamadı. Afrika’daki Avrupa’da ki bir ülke yaşamadı. Hepsinin bedelini bu ülke insanlarına ödettiler. Hre gün patronumuzu değiştirdiler. Bir gün patronumuzu Yargıtay, Danıştay, IMF, Uluslararası Sermaye yaptılar. 16 Nisan nedir biliyor musunuz? 16 Nisan Milletimizin patron olacağı tarihin adıdır.  " dedi.

2 TERÖRİST DAHA

Şalpazarı programının ardından Tonya'ya doğru hareket eden Bakan Soylu burada yaptığı konuşmada terör melesinin üzerine gitti. 
Vatandaşların büyük sevgi gösterdiği Bakan Soylu "Bakan Soylu, terörle mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Dün akşam 19 kişi, sabah 14 kişi, şimdi yeni bir haber daha vereyim Bitlis’te 2 terörist daha etkisiz hale getirildi” diye konuştu.  

DÜZKÖY VE ÇAYIRBAĞI

Buradaki programının ardından Düzköy'e geçecek olan Bakan Soylu daha sonra Çayırbağı'nı ziyaret edip halkla buluşacak.