61SAAT HABER SERVİSİ

Eski adı Erdoğdu Anadolu lisesi olan dünya şampiyonu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Şehit Ömer Halis Demir Oratoryumu herkesi gözyaşına boğdu.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program kuran tilaveti ile devam etti. Kuran tilavetinin ardından 15 temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 15 Demokrasi Şehitleri oratoryosu büyük beğeni aldı, ayakta alkışlandı. Şehit Ömer Halis Demir’in 30 kurşunla şehit olduğu o geceyi anlatan gösteriyi izleyenler arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon protokolü de vardı. Onlarında gözleri zaman zaman nemlendi.

KARŞIMIZDAKİLERİN KİM OLDUĞUNU GÖRDÜK

Gösterinin ardından öğrencileri tek tek tebrik eden ve tam salona defalarca alkışlatarak duygusal bir konuşma yapan Bakan Soylu büyük başarılara imza atmanın yanında isimlerini bir tarafa koyup 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ismini aldınız. Büyük bir özveri gösterdiniz. Tebrik ediyorum. Çok güzel de bir etkinlik yapmışsınız, okul müdürünü ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı da tebrik ediyorum.
Bakınız bizim memleketimizi kıskandılar diyerek iç ve dış düşmanların Türkiye’nin ilerlemesine nasıl ambargo koymak istediklerini ifade etti.

''Bir acı hatırayı, bir millet destanını, onu yazanları, onu yaşananları unutturmamak adına, bir misyon yüklenmiş olan çok değerli Trabzonlu hemşerilerimiz. Bu güzel etkinlikten dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyor sizleri sevgiyle selamlıyorum.Bu anlamda etkinliğin özellikle Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesinin hadiseye farklı anlam kattığını belirtmek isterim.''

ELİMİZDEKİ ELE BAŞININ İTİRAFI KAN DONDURUCU

15 Temmuz’un üzerinden 3 ay geçti. Bu 3 ay içinde içeride ve dışarıda yaşadıklarımız 1 Temmuz darbe gecesi olanların neden olduğunu gösteriyordu.15 Temmuz’un hemen ardından DAEŞ’in PYD’nin PKK’nın yaptıkları karşımızda kim olduğunu gösteriyor.Elimizde PKK’nın ele başlarından çok önemli isimlerinden biri var. 15 Temmuz gecesi kendilerine 1 ay eylem yapmayacaklarının talimatı geliyor. Fakat hain darbeciler başarısız olunca.
Ta ki 15 Temmuz başarısız olununca. 3 gün sonra PKK’ya yeni eylem talimatları planları gelmeye başladı. Anladınız mı talimatların kimden nereden geldiğini.  Şuradaki çocuklarımız, (15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin) hissederek anlatan, bütün vücutları ile beyinleri ile paylayan çocuklarımız bunu net bir şekilde ifade ettiler. Bizi farklı anlatmaya çalışanlar asıl meseleyi iyi biliyor. Eğer 15 temmuz tutsaydı, 27 Mayıs’a da rahmet okutacaktı. Sadece Türkiye’mi, Musul’da, Kekkük’te ağlayacaktı. Kim gülecekti, 3. Havalimanın yapma diyenler, Marmaray’ı yapma dilenler. 2023 için 500 milyar dolar ihracat hedefini unut diyenler gülecekti. Güneye sırtını dön diyenler, ülkene hain eylem planlara ses çıkarma diyenler onlar gülecekti. Milyonlarca Suriyeli’yi ülkelerinden sürüp Akdeniz kıyılarına çocuk cesetlerini sürenler gülecekti. Bütün ekonomimiz baronlara teslim edilecekti.
Bu etkinlikler noktasında 15 Temmuz’u anlatan faaliyetlere katılan milletimiz, asla meydanı boş bırakmasınlar. Milletimizi birbirimize düşürmek isteyecekler. Yine mi 15 temmuz diyecekler, sulandırmaya çalışacaklar. Asla itibar etmeyin. Çünkü 15 Temmuz birilerinin ihanetinin utancıdır. Onların yüzlerini yerden kaldırmasına müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz’u Resmi bayram ilan ederek o gün verdiğimiz şehitleri, o gün gösterilen fedakarlığı tüm dünya görsün istedik.

KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN
15 Temmuz sonrası bir mağduriyet edebiyatı almış başını gidiyor. Hiç kusura bakmasınlar istikballerini bu hain örgüt üzerine kuranların şimdi şikayet etme hakkı yoktur. 15 Temmuz’un mağdurları gazilerimizin, şehitlerimizin aileleridir.
Şehit aileleri ile bir araya geldim. Hakkari’de, Şırnak’ta nöbet bekleyen askerimizin, polisimizin, jandarmamızın aileleriyle bir araya geldik. Her biri bize bir ders verdi, belki de bizim kendi kendimize tekrar etmekte sıkıntı duyacağımız büyük cümleleri ifade ettiler ve en sonunda hayatımıza rehber olacak iki kelimeyi söylediler. Vatan sağ olsun. Onların yüzündeki o kararlığı o metaneti görmenizi isterdim.