2016 balık avı sezonu Çarşıbaşı ilçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Çarşıbaşı limanındaki törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, diğer ilgililer, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"10 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI OLAN SEKTÖR"

Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yeni sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Balıkçılık bölge ekonomisi için büyük bir öneme sahip. Doğrudan 5 bin 500 kişiye, dolaylı amatör balıkçılarla beraber belki de 10 bin kişiye ekmek kapısı olan bu sektör, aynı zamanda yapılan bilimsel araştırmalarla daha önemli bir hale geldi. Sektörde bir başka önemli nokta; artık tuttuğumuz balıkları işleyerek, sanayi ürünü haline getirerek ihraç edip gelir elde etmeye başladık. Yeni sezonun kazasız, bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Çarşıbaşı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından katılımcılara plaket verildi. Çarşıbaşı İlçe Müftü vekili Ahmet Tokdemir tarafından yapılan bereket duasıyla sezonun açılışı yapıldı.

Duanın ardından balıkçı tekneleri sembolik denize açılırken, burada katılımcılara balık ve köfte ikramında bulunuldu. Avlanma sezonu 1 Eylül'de başlıyor.