Şalpazarı’nın, adını doğal maden suyundan alan Acısu’da Uluslararası Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı olarak düzenlenen Acısu Şenliği binlerce insanın katılımıyla yapıldı.

Acısuda gerçekleşen programda ilk önce yayla göçü canlandırıldı. Böylelikle yayla sezonu açılmış oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren akın akın Acısu’ya gelen araçlar 2 km'lik kuyruk oluşturdu.

Erol Yanık’ın sunduğu programda, Muhammet Sarı, Serdar Kumaş, Savaş Arslan, Ali Paşa, Yeşim Çivelek, Yamaç’ın türkü ve kemençesiyle horon oynayan vatandaşlar çimler üzerinde piknik yaptılar.

Doğal maden suyu içmek isteyenler de Acısu başında uzun süre beklediler. Sabah ve öğleden sonrada havanın güzel olması vatandaşların akşama kadar doyasıya eğlendiler.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şalpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde 26. Uluslararası Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliğene; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, MHP Trabzon İl Bşakanı Nihat Birinci,Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Beldüz, Hasan Karabayır, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kalem Müdürü Cemal Akdeniz, Trabzon Aile ve Sosyal Politiklar İl Müdürü Ahmet Kurt, CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Erdoğan Kıran, İl Genel Meclisi Üyeleri, Şalpazarı Belediye meclis üyeleri, Şalfed Başkanı Semih Durmuş ve Trabzon Şalpazarılılar Derneği Başkanı Turgut kahraman STK Başkanları Mahalle Muhtarları ve binlerce kişikatıldı. Şalpazarı Belediyesi Şenliğe katılan misafirlere; Keşkek, lahana çorbası, lahana sarması, turşu kavurması, bişi, yoğurt ve mısır ekmeğinden oluşan yöresel yemekler ikram edildi.