61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Bahçecik Mahallesinde Mustafa Türk Sitesinin 32 daireli A bloğu, hemen yanında ki inşaat çalışması nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Ortahisar Belediyesinin, can güvenliği nedeniyle tedbir amaçlı binayı boşaltırken binanın sakinlerine de istendiği takdirde kalacak yer temin edildiği kaydedildi.

Yaklaşık 5 gün önce meydana gelen olay sonrasında bölgede çalışma başlatılırken bugün yağan aşırı yağmur nedeniyle bölgede yine çökmeler meydana geldi.  Bina sakinleri bölgede yapılan çalışmaları yakından takip ederken belediye yetkilileri ile de görüşme halindeler.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, konuyla ilgili daha önce Anadolu Ajansına  yaptığı açıklamada "Yapılan bina ruhsatlı ve harfiyat izni alınmış ama temel açılınca yandaki bloğun kanal borularının arsadan geçmesi sebebiyle hafriyat esnasında borular patladı. Borular patlayınca da su temele aktı ve orada toprak kaymalarına neden oldu." ifadelerini kullandı.



Belediye Başkanı Baytar, can güvenliği açısında tebligat göndererek, binayı boşaltıklarını ifade ederek, "İnsanlara can güvenliğiyle ilgili tebligat yapıldı. Ondan sonra da gerekli tedbirler alınmaya başlandı. Şu anda duvar çalışmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Kanal patlamasından dolayı sıkıntılar çıktı. Kanal patlamamış olsaydı bir sıkıntı olmayacaktı." diye konuştu.

Çalışmaların gece de devam edeceğini vurgulayan Baytar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çalışmalar belli bir aşamaya gelinceye kadar devam edecek. Bugün itibariyle iki makineyle çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız teknik rapor da isteyebilir. Şu anda binada herhangi bir hasar görünmedi. Vatandaşlarımız can güvenliği önemli olduğu için biz tedbir amacıyla vatandaşlarımıza evlerinde oturmamaları tebligatını yaptık. Konaklama tarzında da vatandaşlarımızdan dilekçeler geldi, onlarla da ilgileniyoruz. Kalacak yerleri olmayan kişilere yardımcı olunacak. Bir aksilik çıkmazsa hızlı bir şekilde duvar yapılıyor. Yarın akşama kadar tehlike arz eden kısmın duvarını yapmayı planlıyoruz."
Baytar, her konuda belediyle olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve tedbir aldıklarını da sözlerine ekledi.