61SAAT HABER SERVİSİ - Akçaabat ilçesinin Çolaklı Mahallesi'nde Erkan Parlayan (42), silahla ateş edilmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine kaldırılan Parlayan, hayatını kaybetti.

Parlayan'a ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtığı iddia edilen K.Ö, güvenlik güçleri tarafından Akyazı mevkisinde yakalanarak gözaltına alınan K.Ö. Trabzon Emniyet Müdürlüğünde ki ifadesinin ardından bugün Kaşüstü’nde ki Trabzon Adliyesine çıkarıldı. 

Güvenlik gerekçesiyle buradan olay yeri olan Akçaabat’ta ki savcılığa görüntülü ve sesli bilişim sistemi ile bağlanılarak ifadesi alınan K.Ö.’nün Erkan Parlayan ile çocukluk arkadaşları olduğunu söylediği öğrenildi. 



Çocukluk arkadaşının kendisine borç verdiğini ileri süren K.Ö. daha sonra bu borcu faiziyle istediğini ve kendisini sürekli rahatsız ettiğini ileri sürdü. K.Ö. alınan ifadesinin ardından önce  Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. K.Ö'nün ifadesi yine mahkeme tarafından sesli görüntülü bilişim sistemi ile alınırken daha sonra ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İkiliyi tanıyanların, “Kemal ile Erkan arkadaştan da öte kardeş gibiydiler. Yedikleri ayrı gitmezdi. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Keşke büyüklerine danışsalar ve çözüme kavuşturabilseydiler” yorumunda bulunduğu kaydedildi.