İhale şartnamesinde mahalle aralarında 60 santim,  normal yollarda ise 80 santim derinlikten geçmesi gereken doğalgaz boru hattı Kalyon mevkiinde 20 santimde olunca mahalle halkı tepki gösterdi.    AKSA Doğalgaz şirketi tarafından mahalleye serilen doğalgaz boruları iddiaya göre yerin 20 santim altından geçiyor.

Mahalle halkı ölümle tehlikesi ile karşı karşıya olduklarına vurgu yaparak “Normal şartlar altında boruların 80 santim derinden ve yolun ortasından geçmesi gerekiyor. Burada ise borular yolun 20 santim derininden ve binaların hemen yanından geçiyor. Bir kazma vursak boruya isabet edecek. Ayrıca doğalgaz boruları elektrik ve internet hattının geçtiği yerden geçiyor bir elektriklenme olsa büyük bir tehlike yaşayacağız.

Prosedür neyse o uygulansın. Bizi ölüm tehlikesiyle yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dediler.  Sanki Mayın Döşediler Of ilçesinde yaşayan Aydın Çakıroğlu ise yaptığı açıklamada geçici değil kalıcı çözüm istediklerine ve ölüm korkusu yaşadıklarına vurgu yaptı. Çakıroğlu; “Ölüm ayağımızın altında, korkuyoruz. Ayağımızın altına bomba döşediler.

Doğalgaz hattı 20 santim derinlikte yapıldı. Dolgu malzemesinin üstünde döşediler. 20 santim aşağıya döşedikleri bor hattına verilen zarardan dolayı 3 bin TL ceza verdiler bana. Borunun derine inmesi şart. Gaz kaçağı olur diye çakmak bile çakamıyoruz.   İhalede böyle geçiyor. 60 santim mahalle aralarında 80 santim yolun ortasından geçmesi gerekiyor.



Geçtiği yerden elektrik boruları da geçiyor. Alt yapı yapılmamış. Yukarıdan aşağıya doğru su geliyor temasta ne olacağı belli değil. Ölüm tehlikesi var, boruyu patlattık bütün binayı boşalttık. Polise bildirdik bu surunu sıkıntı olacak dedik.  Geçici çözüm değil kalıcı çözüm istiyoruz. Tehlikenin ortadan kalkması için derinleşmesi gerekiyor hatların. Binanın etrafında aksa borusu geçiyor diye hiçbir tabela yok. Yetkililerden bu duruma kalıcı çözüm bekliyoruz” diye konuştu.  (TAKA)