81 KENTE GENELGE GÖNDERİLDİ
İÇİŞLERİ Bakanlığı, provokatif eylemlerin önüne geçebilmek ve stratejik önem taşıyan noktaların günde en az iki kez denetlenmesini istediği bir genelge yayınladı.  81 kentte gönderilen ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirler alınması istenilen genelgede özel güvenlik görevlilerinin asli koruma görevi ile ilgilenmesinin sağlanması istendi. Ayrıca, ‘Denetim kontrol formu' adlı tutanağın hazırlanarak, İçişleri Bakanlığı'na gönderileceği belirtildi.
GÜNDE İKİ KEZ DENETLEME EMRİ
TRABZON Emniyet Müdürlüğü, tüm kentte kritik noktalarda olası bombalı saldırılara karşın etkin denetim başlattı. Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Erdoğan Boz imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, AVM’ler, otoparklar, tuvaletler, çöp kutuları, mazgallar, merdiven altları, telefon kulübeleri, bankamatik çevreleri ve mescitlerin günde en az iki kez kontrol edilmesi istendi. Polisin 28 Nisan tarihi itibarıyla çalışmaya başladığı öğrenildi.
İçişleri Bakanlığı, provakatif eylemlerin önüne geçebilmek ve stratejik önem taşıyan noktaların günde en az iki kez denetlenmesini istedi. Bakanlık genelgesinde, riskleri ortadan kaldıracak tedbirler alınması belirtildi.
81 İLE GENELGE GÖNDERİLDİ
İçişleri Bakanlığı, 19 Nisan 2016 tarihinde olası bombalama eylemlerinin önüne geçebilmek üzere denetlemelerin artırılması için 81 kente bir genelge gönderdi. Denetim başlığı altına illere gönderilen genelgede, halkımızın huzur ve güven ortamını bozabilecek muhtemel provakatif eylemleri önlemek amacıyla stratejik öneme haiz olarak değerlendirilen havalimanı, stadyum, adliye binaları, liman, deniz taşıtları, marmaray, metro, tren istasyonları ve AVM gibi riskleri önceden ayrıntılı tanımlanmış yerlerde riskleri an aza indirecek veya ortadan kaldıracak önlemler alınması istendi.

İKİ KEZ KONTROL İSTENDİ
 
Genelge de, özel güvenlik görevlilerinin görev alanları içerisinde olan otoparklar, havalandırma boşlukları, tuvaletler, çöp kutuları, mazgallar, merdiven altları, telefon kulübeleri, bankamatik çevresi, mescitler ve malzeme odalarının günde en az iki kez kontrol edilmesi belirtildi. Özel güvenlik görevlilerinin asli koruma görevi ile ilgilenmesinin sağlanması istenilen genelgede tutulacak, ‘Denetim kontrol formu' adlı tutanağın İçişleri Bakanlığı'na gönderileceği hatırlatıldı.