Trabzon’da kış mevsimi yaklaştı, havalar soğudu, vatandaşlar yayla ve köylerde ki evlerini boşaltarak kent merkezine indi. Bunu fırsat bilen zehir tacirleri boş evlerin kapılarını açarak Hint Keneviri yetiştirmek için içeride sera kurmaya başladı. Ancak tacirlerin hesaba katmadığı elektrik faturası tüm planları alt üst etti.
 
Oturmadığı evine elektrik faturası gelen bir vatandaş durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler konu ile ilgili yaptıkları incelemelerde evin içerisinde ki odalarda ısıtıcıdan aydınlatma cihazına, ısı sensöründen nem sensörüne kadar geniş bir düzenek kurularak sera oluşturulup saksılar içerisinde Hint Kenevi yetiştirildiğini tespit etti.
 
Yaşanan bu olayın ardından jandarma ekipleri Trabzon kırsalında ki evleri bulunan vatandaşları uyararak, “Kullanmadığınız eve elektrik ya da su faturası gelirse mutlaka bizlere bildirin. Kış ayı geldiği için tacirler maalesef böyle bir yönteme başvurabiliyor. Ama bizler daha titiz bir çalışmayla tacirlere geçi vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu. (Karadeniz-Kemal Bektaş)