Trabzon İskenderpaşa İlköğretim Okulu´nda 5-G sınıfı hem öğrencileri, hem velileri hem de öğretmenleri şok ediyor!

Yaklaşık 15 metrekareden oluşan sınıfta yan yana 4, arkaya doğru 2 sıra bulunuyor. Sınıfı gören, ‘Burası depo mu sınıf mı?’ yorumunda bulunuyor.

Veliler tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Öğrencimiz 5-G sınıfında. Okula getirdiğimizde sınıfa gidelim dedik. Gittiğimiz ise şok olduk. Eskiden resim odası olan bir bölümü sınıf yapmışlar. Duvarı dahi yok. Plastik PVC’lerle kaplı. Sınıf mevcudu 19. Haliyle 8 sıra bulunan bu sınıfa sığamıyorlar. 15’i derslerine devam ediyor. Ama nasıl ediyor. Öğrenciler de öğretmenlerde küçücük yerde terden su oluyor. Başka bir alanda sınıf yapılacağı söylendi fakat okul yetkilileri buna izin vermiyormuş.

Eğitimde çağ atladık diyorlar. Soruyorum bu şekilde mi çağ atladık. Günü geçirmek için böyle bir uygulama yapılır mı? Bu öğrencilerin psikolojileri bile bozuldu. Köy okullarında dahi daha iyi imkanlar var. Milli Eğitim Bakanlığı ve yerelde de milli eğitim il müdürlüğü bunu görmüyor mu? Biz gerekli şikayetlerimizde bulunduk yetkililerden de çözüm bekliyoruz. Öğrencilerimizi bir an önce bu depo ve kiler gibi sınıftan kurtarın!”