Yaklaşık 50 yıldır bir birlerini görmeyen okul arkadaşları ilk defa Trabzon tarihinin önemli okullarından Kanuni Lisesi’nde bir araya geldi.
 
Öğrencilik hayatından beri görüşen de vardı aralarında uzun yıllar sonra ilk kez karşılaşanda vardı.
 
Okul bahçesinde toplanan öğretmen ve öğrenciler anılarını bir birlerine anlatırken duygusal anlar yaşadığı görüldü.
 
Okul bahçesine konulan ve eski fotoğrafların yer aldığı stantlarda ise katılımcılar kendilerini aradı. Fotoğraflarını görenler o anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektirdi.

Okulda 1954- 1965 yılları arasında meslek öğretmenliği ve müdürlük yapan Ahmet Nurettin Gürsoy, 94 yaşında olduğunu belirterek, 1980 yılında emekli olduğunu söyledi.

Gürsoy, heyecanlı olduğunu da dile getirerek, "11 yıl görev yaptığım okulda, yıllar sonra öğrencilerim ve onların öğrencileriyle bir araya gelmek bana çok büyük mutluluk verdi. Yeniden o seneleri yaşamış gibiyim. Zamanında bu öğretmen okulu çok değerli bir okuldu." ifadelerini kullandı.

Okuldan 1958 yılında mezun olan Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ise, "Ahmet Hoca'yı ben 'Hocaların hocası' diye tanımlıyorum. Bugüne kadar Türk sanatı ve Türk eğitimi içerisinde varsak hocalarımızın sayesindedir." şeklinde konuştu.

Trabzon Öğretmen Okulunda 1968-1971 yılları arasında eğitim gören 65 yaşındaki Yusuf Erden de, "Yıllarımın geçtiği lisede olmak ve tekrar bu sıralara oturmak bana mutluluk verdi." ifadesini kullandı.

Okulun mezunlarından Dursun Şahintürk ise, 1968 yılında okuldan mezun olduğunu ve 40 yıl öğretmenlik mesleğini yaptıktan sonra emekli olduğunu kaydetti.

Arkadaşları ve öğretmenleriyle yıllarının geçtiği okul içerisinde ve bahçesinde fotoğraf çektiren Trabzon Öğretmen Okulu mezunları, Çal Mağarası, Boztepe, Atatürk Köşkü ve Kayabaşı Yaylası'na da giderek, Trabzon'un tarihi ve turistlik mekanlarını gezip, hasret giderecekler.
 
Daha önce öğretmen okulu olan ancak sonrasında adı Kanuni Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulun bahçesinde bugün ve yarın bir araya gelecek olan katılımcılar, Trabzon’da 2 günlük bir programın ardından yine mezun oldukları okulda vedalaşacaklar.