61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2010 yılında hizmete giren yeni hizmet binasında 6 yıl sonra çatısının belli kısımlarından su yalıtımı ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başladı. Yaşanan bu sorunlar sonrasında 2 ay önce çatıya, yeniden yalıtım yapılırken bu kez ilginç bir sorun gün yüzüne çıktı. Yapılan yalıtıma martılar musallat olunca, çatı yeniden su sızdırmaya başladı.
Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, “Bir iki yerinde bazı sorunlar oldu. Onlar giderildi. Giderildikten sonra yine sorun oldu. Martılardan dolayı problem yaşandı” dedi.
 
MARTILAR MÜDAHALE ETTİ YALITIM KALMADI
Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın ise, “Bina ile ilgili çatı problemi var. Çatı yapamıyoruz. Yarışma projesi olduğu için çatı yapma şansımız yok. Üstte ki yalıtımda kaymalar oluyor. Bir kaç defa denedik değişik malzemeden.  En son yeni bir malzeme çözüm oldu. Esnek bir malzeme. Onu uyguladık fakat martılar müdahale etti. Onun üzerine şap dökerek çözüm bulduk. Onun üzerine yeniden yalıtım yaptık” ifadelerini kullandı.