Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy ilçesinin Çalköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çal Mağarası yolunu asfaltlıyor. Turizmin gözbebeği olan yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gören Çal Mağarası yolunun yaklaşık 4 km’lik kısmını asfaltlamak için çalışmalarını sürdüren ekipler hava şartlarının müsait olması durumunda asfalt serme işlemlerini hafta sonuna kadar tamamlayacak. Trabzon’un ve ülkenin önemli turizm yerlerinde biri olan Çal mağarası yoluna 4 bin 400 ton asfalt serecek ekipler yolun geri kalan diğer kısmını da onararak hizmete sunacak. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası’nın çok önemli bir zenginlik olduğunu kaydederken, bölgede turizmin daha da gelişmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Çal Mağarası’na nasıl daha fazla turist çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bölgeye daha önce yaptığımız ziyaretlerde Çal Mağarası yolunu asfaltlayacağımızın sözünü vermiştik. Yolu asfaltlayarak sözümüzü yerine getiriyoruz. Trabzon’da turizmin gelişmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimizde düşen görevi yerine getireceğiz. Trabzon halkı her şeyin en iyisine ve güzeline layıktır” ifadelerini kullandı. 

Çalköy Mahalle Muhtarı İbrahim Aydoğan Çalköy Mağarası yolunun asfaltlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydoğan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mağara yolu üzerinde ikinci bir alternatif yol olan bu yolun yapımı ile mahallenin içerisindeki trafik bir hayli rahatlayacak. Bu yol ayrıca gelen yerli ve yabancı turistlere de daha rahat bir ulaşım imkanı verecek. Bu yolun yapımı ile gerçekten mest olduk, memnun olduk. Büyükşehir gerçekten bizlere güzel bir hizmet verdi. Bu nedenle Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve belediye çalışanlarına ve bizlere destek veren diğer ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’un Büyükşehir olması ile daha büyük ve detaylı projeler ortaya konmaya başlandığını da dile getiren Aydoğan, “Bu anlamda Büyükşehir iyi hizmetler yapıyor ve bundan sonra da daha güzel hizmetler bekliyoruz. Şu ana kadar yapılanlardan memnunuz. Büyükşehir yapılanması tam anlamıyla oturunca daha güzel hizmetlerin de olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.