14-29 yaş arası vatandaşların yararlandığı proje kapsamında gerçekleştirilmekte olan atölye çalışmaları ile çamura şekil verilecek ve unutulmaya yüz tutmuş çömlekçiliğin gelişmesine katkı sunulacak. Engellilere yönelik hazırlanan projeye, çömlekçilik sanatını öğrenmek isteyen engelsiz vatandaşların başvuruları da kabul edilerek eğitime alındı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Esentepe Mahallesi’nde bulunan hizmet binasında oluşturulan atölyede eğitimlerin devam ettiği proje ile yaklaşık 100 kursiyer çamura şekil veriyor. 5 hafta sürecek kursta atölye çalışmalarına Prof. Dr. Ayşegül Türedi Özen, Yrd. Doç. Saadettin Aygün, öğretim görevlileri Kamuran Ak ve Hülya Gül katılarak kursiyerlerle birlikte oluyor.

Kursun sonunda atölye çalışmalarında ortaya çıkacak eserler sergi ile vatandaşların beğenisine sunulacak. 23 Aralık’ta Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde engellilerin sosyal yaşama katılımının artırılması çerçevesinde gerçekleştirilecek panelin ardından Çamur Atölyesi’nde ortaya çıkacak ürünlerin sergisinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.