Göreve bir süre önce atanan Trabzon E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mesut Yıldız, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Ziyarette geçtiğimiz günlerde Trabzon İli ve İlçeleri Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Başkanlığı görevine getirilen eski TTSO başkanlarından ve meclis üyesi işadamı Tayfun Sezeroğlu ile TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan da hazır bulundu.

Yıldız, suçla mücadelenin sadece insanları cezaevine koymakla olmayacağını belirterek, “Bu yönde çalışmalarımız var. Toplumun her kesimine de görev düşüyor. Cezaevlerindeki kurslarla insanların çıktıklarında altın bilezikleri olması için çaba sarf ediyoruz. Berber, kuaför, bilgisayar konularında meslek kurslarımız var. Başka kurslarla da hükümlüleri dışarıdaki hayata hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, cezaevlerinde düzenlenen her türlü etkinliğin destekçisi olduklarını belirterek, “İnsanların dışarıya çıktıklarında toplumsal hayata daha çabuk adapte olabilmeleri için meslek sahibi olabilmeleri çok önemli. Biz de oda olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu. Hacısalihoğlu, Trabzon’da yeni göreve başlayan Yıldız, hayırlı olsun dileklerini de iletti.