Evin boşaltılmasını istemeyen, ekiplere direnen ve psikolojik rahatsızlığı olan ev sahibi yoğun çabalar sonucunda ikna edilerek sağlık kontrolü için sağlık personellerince hastaneye götürüldü.

Gereksiz tüm atıkların biriktirildiği çöp evden yayılan kötü kokular nedeniyle mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikayet üzerine zabıta ekipleri harekete geçti. Belediye temizlik işleri personellerinin de yardımıyla sağlık ve görüntü yönünden çevreyi tehdit eden çöp evden gün boyunca çöpler tahliye edildi.

Adeta çöp yığınına dönüşen çöp evden 4 kamyona yakın birikmiş eşyalar, kullanılamayacak duruma gelmiş kıyafetler, yataklar ve katı atıklar çıkartıldı. Çöpler, temizlik ekiplerinin yoğun çabası ile kamyona yüklendi. Mahalle halkının rahat ve temiz bir nefes almaları sağlandı.

Daha önce de aynı evden 6 kamyon çöp boşalttıklarını ifaden eden Akçaabat Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçe genelindeki tüm vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Bilinçliyiz Ancak Duyarsızız!

Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Ekipleri yaptıkları ortak çalışmalarda vatandaşlarımızın çöp konusunda bilinçli olduklarını ancak duyarsız davrandıklarını vurguladı.

Bu doğrultuda zabıta ekiplerine şikayette bulunanlar, vatandaşların çöp atma saatlerine uymaksızın sokağın her iki tarafına çöp bıraktıklarını hatta çöplerini balkonlardan attıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, kötü koku ve sineklerden pencere açamadıklarını söyleyerek çöp atanları uyardıklarını ancak küfür ve hakaretle karşılaştıklarını dile getirdiler.

Zabıta ekipleri ve temizlik işleri personellerince ilçe genelindeki tüm sokak ve apartmanlara çöp konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Zabıta ekiplerince kurallara uymayarak çöp toplama saatlerinin dışında ve uygun olmayan yerlere çöp bırakanlara tebligat gönderiliyor ve cezai yaptırım uygulanıyor.