DEAŞ, Rusya ile Türkiye ile yakınlaşması sonucunda eylem karara aldığını deşifre eden istihbarat birimleri, 23 Kasım itibarıyla ülkemizde İsrail, Rus ve İran’a yönelik eylem yapacağı bilgisine ulaştı. İstihbarat birimlerinden gelen uyarı üzerine özellikle Trabzon’daki İran ve Rusya Başkonsoloslukları’nın güvenlik çemberi güçlendirildi. Öte yandan DEAŞ kampanyasında Türkiye’nin dinden ayrılıp laik karakter sergilediği, Haçlılarla ittifak yaptığı  ileri sürüldü.

VATANDAŞI HEDEFTE
İstihbarat birimleri uluslararası terörist faaliyetleri deşifre etmek amacıyla yaptığı çalışmalar çerçevesinde, DEAŞ terör örgütünün Kasım ayı itibarıyla Türkiye'ye yöneilk eylem kararı aldığını deşifre etti. DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi 23 Kasım 2016 tarihi itibarıyla Türkiye'ye yönelik eylem yapılması talimatı verdiğini deşifre eden istihbarat birimleri, örgütün hedefinde İsrail, Rusya ve İranlı vatandaşların olduğunu tespit etti.

ÖRGÜTÜN MEDYA BİRİMİ DUYURDU
DEAŞ terör örgütünün medya ve propaganda birimi tarafından Türkiye aleyhine bir kampanya başlatıldığını belirleyen istihbarat birimleri örgütün hazırladığı muhtelif yazı ve videoları örgüt üyelerine gönderdiğini saptadı. Türkiye'nin batı ülkeleri ile ittifak yapmasına sinirlenen örgütün başlattığı kampanyada, Türkiye'nin laik karakter sergiledi, dinden ayrıldı, haçlılarla ittifak yapıyor şeklindeki gerekçelerin ileri sürüldüğü, İsrail, Rusya ve İran ile işbirliğinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

SIĞINMACILARI DA BAHANE ETTİLER
DEAŞ terö örgütün ülkemizdeki sığınmacıları da yapmayı planladıkları eylemlere malzeme ettiği ortaya çıktı. Örgütün başlattığı kampanyada ülkemizdeki sığınmacıların olumsuz koşullarda yaşadığı şeklinde propaganda yaptığını tespit eden istihbarat birimleri, DEAŞ'ın özellikle ülkemizde yaşayan yabancı misyonlara yönelik eylem arayışında olduğunu belirledi. İstihbarat birimlerinden gelen uyarı üzerine özellikle elçilik ve konsolosluk çalışanları güvenlik çemberi güçlendirildi. Bu arada Suriye'de sorumlu düzeyde olduğu belirlenen İbrahim Ballı adlı kişini organize ettiği intihar eylemleri için Ankara, Konya ve Adana'da keşif yapıldığı ve hedeflerin belirlendiği ve örgüt üyelerinin ülkemize giriş yapacağı tespit edildi. 

(Günebakış)