Trabzon'da kişiye karşı işlenen suçların artması ve son olarak görevi başındaki iki doktora yönelik saldırı Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu’nu harekete geçirdi. Mağdur kişinin doktor raporunun geçici değil, kati rapor olması için hastanelerle tek tek toplantı yapma kararı alan Başsavcı Kutanoğlu, Amasya’da bulunduğu dönemde mağdurun kati raporunu şüpheli ile birlikte savcılığa gönderilmesini sağlamıştı.

HUKUK DAHA SAĞLIKLI KARAR VERECEK
BAŞSAVCI Kutanoğlu’nun gerçekleştireceği toplantılarda nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Olcay Alicanoğlu ve ATK Trabzon Grup Başkanı Hüseyin Çetin Ketenci’de yer alacak. Toplantılardaki amacın kati raporun hazır edilmesi halinde, nöbetçi savcının daha sağlıklı bir karar verebilmesi olduğu kaydedildi. Bir ilke imza atacak olan Kutanoğlu ilk toplantıyı bu hafta Fatih Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirecek. 
TRABZON Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, bir ilke imza attı. Mağdurun geçici raporuyla şüphelilerin savcı karşısına çıkarılmasına son vermek isteyen Başsavcı Kutanoğlu, hastanelerle tek tek toplantı yaparak, geçici rapor yerine kati raporun acil olarak hazır edilip şüphelilerle birlikte savcılığa gönderilmesini isteyecek. Kutanoğlu beraberindeki bir savcı ve ATK grup başkanıyla birlikte ilk toplantıyı Fatih Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirecek.

BAŞSAVCI MAĞDURİYETİ GİDERECEK
Trabzon’da kişiye karşı işlenen suçların artması ve son olarak görevi başında iki doktora yönelik saldırı Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu’nu harekete geçirdi. Nöbetçi savcının elini güçlendirmek isteyen Başsavcı Kutanoğlu, mağdur kişinin doktor raporunun geçici değil, kati rapor olması için hastanelerle tek tek toplantı yapma kararı aldı. Başsavcı Kutanoğlu, Amasya’da bulunduğu dönemde mağdurun kati raporunu şüpheli ile birlikte savcılığa gönderilmesini sağlamıştı.

KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu’nun gerçekleştireceği toplantılarda nöbetçi Cumhuriyet Savcı Olcay Alicanoğlu ve ATK Trabzon Grup Başkanı H.Çetin Ketenci’de yer alacak. Toplantılardaki amacın, mağdur kişinin kati raporun hazır edilmesi halinde, nöbetçi savcının daha sağlıklı bir karar verebilmesi hedefleniyor.  Bu şekilde kişiye karşı işlenecek suçların da büyük bir oranda önüne geçilmesi sağlanacak.

ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK 
Trabzon’da üst düzey bir emniyet yetkilisi polisin üzerinde ölü toprağı bulunduğu denetimlerini sık yapmadığını belirterek, başsavcının yaptığı hareketin takdire şayan olduğunu söyledi. Bu şekilde mağdur olan kişinin hakkının korunacağını belirten üst düzey yetkili, kati raporla birlikte tutuklamalar olacağı ve suçların azalacağını savundu. Üst düzey emniyet yetkilisi, “Trabzon insanı şiddete dur demeli, karşı çıkmalı. Toplum olarak buna karşı çıkmalıyız. Toplum olarak görevi başındaki kişileri yönelik saldırıları kınamalıyız” dedi.  

(gunebakis)