Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a Demiryolu müjdesini vermesinin ardından ilginç bir durum yaşanmaya başladı. Şimdi de Trabzon’da ilçeler arasında Demiryolunu kapma yarışı başladı.

Bu durumun son örneği ise Of’ta yaşandı. Trabzon’da nereden geçerse geçsin gelsin denilen Demiryolu için önceleri Araklı ilçesinden yükselen ses Demiryolunun bayburt üzerinde Araklı ile Trabzon'a bağlanmasını istemişti.
Bu kez AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun Sonnokta Gazetesine yaptığı “Projenin deniz yoluyla bütünleşmesi için bu projenin Of’tan geçmesi şarttır” açıklaması dikkat çekti. 

Trabzon’da bir çok yaptırım birlik olunamadığı için farklı illere kayarken, AK Parti Of İlçe Başkanının yaptığı bu açıklama ise ilçeler arasındaki yarışın kızışacağını gözler önüne serdi.  

Başkan Terzioğlu güzergah için maliyetin en düşük en faydalı projenin Of bağlantısı olduğunu ifade etti. 

İŞTE O HABER...
Demiryolu Projesinin güzergahı ile açıklamalarda bulunan AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, “Projenin Of’tan geçmesi kesinleşirse doğu ilçeleri şaha kalkar” dedi. 

Doğu Karadeniz Bölgesi Çevre Düzeni Planında Erzincan’dan Karadeniz’e inmesi planlanan demiryolu hattı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum, Ortahisar-Torul-Erzincan hatları ile birlikte iç bölgelere bağlanması ön görülen projeyle ilgili görüşlerini aktaran AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, “Demiryolu projesinin Of’tan geçmesi hem doğu ilçelerinde hem de bölge illerine büyük katkı sağlaacak” dedi. 

Terzioğlu, “Bizim çalışmalarımız, Ulaştırma Bakanlığında ama şuan da daha netleşmiş bir durum yok. Son kararı Bakanlığımız verecek. Projenin deniz yoluyla bütünleşmesi için bu projenin Of’tan geçmesi şarttır. Proje Of’tan geçerse başta şehrimize, Of’umuza, doğu ilçelerimize, Rize’ye, Artvin’e büyük katkılar verecektir. Demiryolu projesinin Of’tan geçmesi için Of’ta, tüm STK’lar olarak siyasiler olarak belediye başkanımıza projenin sıkı takipçisiyiz. İnşallah bu projenin bir ayağıda Of’ta olacak” diye konuştu.