Mardin’in Derik ilçesinin şehit kaymakamının hayali olan Mardinli çocuklara Trabzonspor maçını izlettirmek için Ortahisar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Artvinliler Derneği ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği’nin ortak çalışma yaptı. Bu çalışma doğrultusunda Mardinli çocuklar Trabzon’a davet edildi.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hayali olan Mardinli çocukları Trabzonspor’a getirmek için Ortahisar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Artvinliler Derneği ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği ortak bir çalışmaya imza attı. Safitürk’ün hayalini vasiyet sayarak Mardinli çocukları Trabzon’a getirdi. Trabzonspor- Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyecek olan Mardinli çocuklar, maç öncesinde Trabzon'da deniz Turizmini canlandıran Mavi Saray'ın gemisi ile deniz turuna çıkarıldı.

Mavi Saray'ın Trabzon'a gelen 2. Gemisine  binerken şaşkınlıklarını gizleyemeyen çocuklar ilk defa deniz gördüklerini belirterek hayran kaldıklarını ifade ettiler. Sadece çocuklar değil onlarla birlikte gelen yetişkinler de “ Sonunda denizi gördük”, “İnanamıyorum deniz” gibi cümleler kurarak deniz karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.