Peşine Düştüler

Trabzon’u köşe bucak istila eden dilencileri bitirmek için belediye ve emniyet ekiplerinin mücadelesi sürüyor. Mersin (33) plakalı VİP bir aracın şehrin muhalif yerlerine dilenci bıraktığını öğrenen ekipler bu şahısların peşine düştü. Kimliği henüz bilinmeyen ancak yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen bu şahısların sadece dilencilik değil hırsızlık da yapabileceğini vurgulandı.

Para Vermeyin

Akçaabat Belediyesi Zabıta ekipleri, Özellikle Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle insani duygularımızdan yararlanıp kolay yoldan para kazanmayı meslek haline getiren dilencilere inanıp para verilmemesi konusunda uyardı. ‘Dilenciliği meslek edinen bu şahıslara yapılan her yardımın dilenciliği arttırdığını unutmayalım’ denildi.

Dilenciler Zabıta Kıskacında

Akçaabat Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçe genelinde dilencilere göz açtırmıyor. Komşu ülkelerdeki savaşlar sebebiyle Türkiye’ye göçlerin yoğunlaşması dilenciliği meslek haline getirdi. Akçaabat’ta kenti köşe bucak istila eden dilenciler Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kıskacına alındı. Akçaabat Belediyesi Zabıta ekiplerinin kararlı ve disiplinli çalışmaları sonucunda ilçe genelinde seyyar satıcı ve dilenci sayısında ciddi bir azalma oldu. Zabıta ekipleri dilenciliğin meslek haline gelmemesi ve vatandaşların vicdani duygularının sömürülmemesi için katı bir disiplinle çalışıyor. Vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşların dilencilik konusundaki şikâyetlerini Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü 227 13 13-14 ve İlçe Jandarma Komutanlığı 156 numaralı telefonları arayarak bildirmelerini istedi.

Taka - Sonay ÇALUK