61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla düzenlenen ödül töreninde 65 katılımcı sertifikalarını aldı .

'TİCARİ ARAÇ KARTI OLMAYANLAR SÜRÜCÜLÜK YAPAMAYACAKLAR'

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mertin Kara törende yaptığı açıklamada, 'Bilindiği üzere odamıza 2 MAyıs 2010 tarihinde başkan olarak seçildik. Seçildiğimiz süre içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızı maddi ve manevi desteğini alarak hizmet sunmaktayız. 2011 yılında TESbünyesinde DOKA'nın doğrudan faaliyet kapsamındabir proje ofisi geçrçekleştirdik. Burada ensaf ve sanatkarlarımızın eksiklerini ve projelerini ortaya çıkarmak üzere anket çalışması yaptık. KTÜ'nün uzman ekipleriyle gerçekleştirdik. Burada esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını ortaya çıkardı. Bir genel bakış adı altında bir kitapçık hazırladık.

Bu çalışmalar sonucunda yüzde 40'ının hibe ve teşviklerden habersiz olduğunu analiz ettik. 2013 yılı içerisinde hibe ve teşvikler hakkında bilgi verdik. Toplam 20 engelli kardeşimize SNS makinası üzerinden eğitim verdik. Odalarımıza kayıt olan isimlere yönelik eğitim kurumları gerçekleştirdik. Uygulamaya başladığımız turist kazanan geleceği kazanır projemiz üzerinden 20 kadın 20 erkek olmak üzere turizm konusunda çeşitli eğitimler vererek katkı sağlayacağız. Doğu KAradeniz bölgesinde nitelikle personel sayısını ve kalitesini arttırmayı sağlayacağız. Genç işsizlik oranını yüzde 1 oranında azaltmak hedefindeyiz.

Şoförlük mesleğinin bu projeyle standart getirmek ve sorunları en aza indirmek projemizin amacıdır. Başka bir iş bulamayan ehliyet sahiplerinin ticari araçların başına geçerek olumsuzlukların çözülmesini hedefliyoruz. Hemde haksız rekabete hazılrmaaktadır. Bütün öforler odası çalışmaları nı devam edeceğiz. Kendi üyelerine bu kartları vererek arkadaşlarımız ticari araç tanıtım kartı olmayanlar sürücülük yapamayacaklar. Hem il Jandarmamız hem il emniyetimiz denetimleri arttırmalıdır. Milli eğitim bakanlığımız şartamanın içerisinde tanıtım kartlarının alınmasını rica ediyoruz''
Öte yandan ödül törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Seyfullah Kınalı,  TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, sivil toplum kuruluşları ve  çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yavuz, 'Tüm ülkeye örnek olacak bir proje'
Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı konuşmasında 'Bugün tüm türkiyeye örnek olacka insan hayatını etki eden en önemli unsurlarıdan bir iokan ticari kaşıt kavramını siz değerli sürücüülerimize etkisini çok net bi rşekilde göreceğimiz ve sonaldırdığı törene teşekkür ediyorum. Toplumumuz son 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde anlamlı ve çağımıza uygun tedbirlerle büyük bir devinin geçiriyor. Bütün dünyaya etkin olmuş her sektörün elinden geken gayreti göstereceği bir gerçek. Kamu kurum özelliği taşıyan tüm birliklterimiz endi sektöründe en iyisini yaptıklarını göstermektedkir. Yaklaşık 5 bin ticari araç sürücümüz bu eğitimgen geçmiştir. Muhteşem bir süreç yaşanmış ve bölgede sonucu görülecektir. Eğitime katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.