Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personellerince gerçekleştirilen eğitimlerde; yangın olaylarının meydana gelmemesi için alınacak tedbirler, yangın başladığında İtfaiyenin aranması ve ilk müdahalenin yapılması, yangın söndürme cihazlarının kullanılması ve dumanlı ortamlarda insan kurtarma yöntemleri ayrıntılı olarak çalışanlara öğretiliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ettiklerini kaydederken 6331 Sayılı İş Kanunu ve İtfaiye Yönetmeliği kapsamında yangın ve kurtarma eğitimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade etti.

2017 yılının 6’ıncı ayından itibaren tüm kamu kurumlarına yangın eğitimi verilmesinin zorunlu hale getirileceğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “İş Kanuna göre işyerleri ve kurumlarımıza yangın ve kurtarma eğitimi vermekle mükellef olduğumuz gibi İtfaiye Yönetmeliği kapsamında halkımızı bilgilendirmekte asli görevimizdir. Her yıl tekrarladığımız bu çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda eğitimlere ilgili gösteren hemşehrilerime ve bu çalışmaları gerçekleştiren mesai arkadaşlarıma özel olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.