Trabzon’un farklı yerlerinde kendilerini emniyet müdürü, polis ve şirket yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, 3 vatandaşın 19 bin TL parasını dolandırarak kayıplara karıştı. 
Edinilen bilgiye göre, Ortahisar ilçesi Çarşı Mahallesi’nde H.M. adlı kişi, Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne başvurarak telefonda kendini emniyet müdürü olarak tanıtan bir şahıs tarafından 6 bin 77 TL dolandırıldığını belirtti. Yine aynı mahallede A.D. isimli şahıs da Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne gelerek, kendini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından 12 bin 500 TL dolandırıldığını kaydetti. Aydınlıkevler Mahallesi’nde ise telefonda kendini şirket yetkilisi olarak tanıtan kişi, A.Ç ‘yi 510 TL dolandırarak kayıplara karıştı.
Polis, üç vatandaşı dolandıran faili meçhul kişi ya da kişileri tespit etmeye çalışıyor. Polis, vatandaşları telefonda kendini hakim, savcı, polis olarak tanıtarak para talep eden kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunarak, böyle durumlarla karşılaşmaları halinde hemen 155 nolu telefonu aramalarını istedi.