Trabzon'da özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere hizmet veren özel lisede asansör bulunmuyor. Asansör için seçim zamanı belediye başkanlarından söz aldıklarını belirten veliler, bu sözün bir an önce yerine getirilmesini istedi. Sorunu Kalkınma Bakanlığı'nın ödeneği çözecek.

Trabzon'da engelli öğrencilere hizmet veren özel bir eğitim kurumunun velileri, okulda asansör olmaması nedeniyle güçlük çektiklerini ifade ederek yetkilelere sitem etti. Okulda asansör olmadığı için zaman zaman çocuklarını sırtlarında taşıdıklarını belirten veliler, seçim dönemi sorunun çözümü için belediye başkanlarının kendilerine söz verdiğini açıkladı. Başkanların kendilerine verdikleri sözü tutmadığını vurgulayan velilerin yüzünü ise Kalkınma Bakanlığı güldürdü. Bakanlık 2016 yılı yatırım programında yer alan ''Özel Eğitim Okullarının İyileştirilmesi Projesi''  kapsamında, özel eğitim kurum ve okullarının fiziki ortamlarının iyileştirilmesi için ödenek sağlıyor. 

Bakanlık sağolsun

Kalkınma Bakanlığı'nın ödenek gönderdiğini duyan okul yönetimi ve veliler talepte bulundu. Engelli asansörü için talepte bulunan okul, yerel yönetimlerden göremediği desteği Kalkınma Bakanlığı'ndan temin edecek. 1996 yılından bu yana hizmet veren okulda yaklaşık 200 öğrenci eğitim görüyor. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerinin binalara güvenli ve bağımsız olarak ulaşabilmesi bina içerisinde bağımsız olarak hareket edebilmesi, sunulan hizmetlerden daha üst seviyede yaralanabilmesi için, kurumların fiziki ortamlarında erişebilirlik kapsamında düzenleme yapılması büyük önem arz ediyor.

(İlkhaber)