Kaza saat 10.00 sıralarında ilçeden geçen Kalecik Tüneli’nde meydana geldi. Rize'den Trabzon istikametine giden Yılmaz A. idaresindeki 61 plakalı kamyonet, tünel içinde arızalanınca, durdu. Önünde duran kamyonete çarpmamak için Halit D. de kullandığı 61 K plakalı kamyonla fren yaptı. Bu sırada arkadan gelen İller Çahaloğlu (43) yönetimindeki 08  plakalı kamyonet, Halit D.’nin kullandığı kamyona çarptı. Ferit A. idaresindeki 61  plakalı minibüs de kazayı karışan araçlara çarptı. İhbarla kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından kaza yerinde yapılan kontrolde kamyonet sürücüsü İlker Çahaloğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Minibüste bulunan sürücü Ferit A., Zeynep Çakal ile Emrullah Küçük yaralandı. Yaralılar, sağlık görevlilerinin ilk müdahaleleri sonrası ambulansla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız” Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız”

Kaza sonrası bir süre ulaşımın aksadığı tünelde araçların kaldırılması sonrası trafik normale döndü.