Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

Hakkında "Bylock" programını kullandığı, örgütün talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı ve FETÖ'ye ait yurtta müdürlük yaptığı iddiasıyla dava açılan tutuklu sanık Armağan Süleyman Güzel, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

"Bylock" programını kullanmadığını ileri süren Güzel, bu programı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra medyadan öğrendiğini iddia etti.

Üniversiteyi bitirdikten sonra bir süre işsiz kaldığını belirten Güzel, Trabzon'un turizm potansiyeli yüksek bir şehir olması nedeniyle apart ve yurtlara iş müracaatında bulunduğunu söyledi.

Müracaatı sonucu başladığı FETÖ'ye ait yurtta, yurt müdürlüğü yaptığını ifade eden Güzel, 2015 yılında müfettiş denetimlerinin artması nedeniyle ayrıldığını ve Antalya Büyükşehir Belediyesinde işe başladığını aktardı.

Tutuklu sanık Didem Aras ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, tanığın kendisi hakkında "FETÖ'ye ait kitapları bazı adreslerden kaçıracakları" yönündeki ihbarı üzerine gözaltına alınarak tutuklandığını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdikten sonra atanamayınca KPSS'ye hazırlanmak için Trabzon'da kalmaya karar verdiğini aktaran Aras, "Dershanelere ve etüt merkezlerine başvurdum. Yapıya ait yurtta eleman aranıyordu, müracaat ettim." şeklinde konuştu.

Aras, "Bylock" programını kullanmadığını ileri sürdü.

FETÖ'ye ait yurtta idarecilik yaptığı ve "Bylock" programını kullandığı iddia edilen tutuklu sanık Enes Asan da üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya, sanık ifadeleriyle yarın devam edilecek.