Araklı'da  Gazi Genaral Tahir Çebi'nin eşi  Fatma Çebi  son yolculuğuna  uğurlandı.  Araklı  Küçükcami  önünde ikindi namazından sonra  kılınan cenaze  namazı  sonrası  son  yolculuğuna  uğurlandı.Araklı  Belediye  Daşkanı Recep Çebi  garnizion komutanı ve  Ortahisar  Belediye  Başkan vekili,  Selahattin Çebi , iş adamı Yaşar Kaptan Çebinin yanı sıra  bir çok  iş ve  siyaset dünyasının tanıdık siması son yolculuğunda Fatma çebiyi yalnız  bırakmadılar. Gazi genaralin  eşine  son yolculuktaki  sözleri  duygulandırdı.

Araklı Yolgören'de  aile kabristanlığında  toprağa verildi.

Trabzonun Araklı ilçesinde Bugun 2010 Yılında hakkaride iki gözünü teröre kurban veren o döçnemim kıdemli albayı Tahir çebiye 2012 yılında tuğgenarallik rutbesi verilmişti. Gazi genaralin beyin tümörü nedeniyle kaybettiği eşinin cenaze töreninde hıçkırarak ağlaması görenleri duygulandırdı. Araklı da küçükcami önünde kılınanan ikindi namazından sonra cenazede Beni Bırakıp nereye gidiyorsun fatmam diyerek gözyaşlı dökmesi törene katılanları da ağlattı.

ARAKLININ GURURU OLDU

Hakkkari'de bombalı saldırı sonucu vali yaralı olarak kurtulmuş Gazi Albay Tahir Çebi ise iki gözü kör olmuştu. Önce annesini daha sonra babasını kaybeden Gazi Genaral bu kez acıların en büyüğü hayat arkadaşı Fatma Çebi'yi de 61 yaşında kaybetmişti. İki çocuk annesi bugün gözyaşları arasında Yolgören mahallesinde aile mezarlığında toprağa verildi.