Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğünce bu yıl içinde 280 araç e-ihale yoluyla satılırken, 23 aracın da ihalesi bugün yapılacak.
Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğü olarak İskenderpaşa Mahallesi Trabzon Liman içindeki park alanı ile 7 ili kapsayan Artvin, Rize, Giresun, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illerinde çeşitli nedenlerle gümrükte devlet tarafından el konulan veya sahibince devlete bağışlanan otomobiller, e-ihale yoluyla sahiplerini buluyor. İhaleye girerek araçları satın vatandaşlar, araçlarını Sarp Gümrük Müdürlüğü, Trabzon Taşis, Park Denizcilik Hopa Liman İşletmeciği veya Hopa Gümrük Müdürlüğünden alıyor. Araçlar arasında ihale bedeli 225 bin TL ile satışa çıkartılan 2011 model Cadillac marka otomobil de bulunuyor.

61 canlı hayvan ihalesi yapıldı
Öte yandan, Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğünce 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na tabi olup, Tasfiye Yönetmeliği uyarınca bekletilmeyecek eşya kapsamında bulunan 61 adet büyükbaş hayvanın kesimi de yapılarak, açık ihale yoluyla önceki gün satıldı.