Trabzon'da geçtiğimiz günlerde hamsinin kilosu 20 TL'yi bulurken, fiyatın neden bu kadar yükseldiği anlaşıldı. İstanbul'da Trabzon'dan getirilen 3 ton hamsiyle Hamsi Şöleni yapıldı... Trabzon'da ki iç piyasadan hamsi bu şekilde çekilince fiyatta otamatikmen yükselmiş oldu... 

BAĞCILAR Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 10. Geleneksel Hamsi Şöleni'nde ilçe sakinlerine Trabzon'dan getirilen 3 ton hamsi ikram edildi. Şölende davetlilere yöresel yemeklerin tanıtımı da yapıldı.

Kirazlı Metro İstasyonu yanındaki alanı dolduran binlerce ilçe sakinine Trabzon'dan getirilen 3 ton hamsi ızgara, tava ve kazanlarda pişirilerek ikram edildi. Şölen sırasında, çok sayıda ilçe sakini bir yandan hamsi yerken, horon etkinliklerine eşlik etti.

"HAMSİ ŞÖLENİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLUYOR"

Bağcılar'da ülkenin yüzde 1 nüfusunun yaşadığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise gerçekleştirdikleri etkinliklerde birlik ve beraberlik mesajları verdiklerini ifade etti. Bağcılar'ın 757 bin nüfusuyla kentin en kalabalık ilçeleri arasında yer aldığını vurgulayan Çağırıcı, "Şölenimize ilgi her geçen gün artıyor. Karadeniz'in leziz hamsisinden yiyen hemşehrilerim, bolca sohbet ediyor, ihtiyaç duyduğumuz komşuluk bağlarını sıkılaştırıyor" dedi.

"HAMSİ YİYİP,HORON TEPTİLER"

Konuşmaların ardından Başkan Çağırıcı ve Bağcılar Trabzonlular Dernek Başkanı Etem Coşkun ilçe sakinlerine ızgara, tava ve kazanlarda pişirilen hamsilerden ikram ettiler. Şölende ayrıca davetlilere Karadeniz yöresine has yemeklerin tanıtımı da yapıldı. Davetliler bir yandan hamsilerini yerken, öte yandan horon teptiler, yöresel sanatçıların türkülerine eşlik ettiler.