Trabzon’da dün çok anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. 18 Mart 2017’de Murat Kavanoz, aracıyla seyir halindeyken  kalp krizi geçirdi. Geçirdiği kalp krizi sonrasında kaza yapan Kavanoz, babaannesini kaybetti. O kazada 112 ekipleri sayesinde hayatta kalan Kavanoz, İl Sağlık Müdürlüğüne başvurarak hayatını kurtaran ekibe teşekkür etmek istedi.
Başvurusu kabul edilen Kavanoz, hayatını kurtaran  Ortahisar 3 Nolu Ashi personellerinden ATT Yeter Saka, vaka tarihinde Trabzon 112’de görev yapıp şuan Giresun 112’de görevine devam eden ATT Döndü Gül Tuğrul ve S.M. Sürücü Erkan Palak ile İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman’ın ev sahipliğinde bulundu.
 
O ANLAR SÜREKLİ AKLIMDA
Duygusal anların yaşandığı buluşmada, Kavanoz, o günle ilgili hatırladıklarını anlattı. Kavanoz, “kazada babaannemi kaybettim, görevli 112 personellerinin ” Benimle Kal” diye bana seslendikleri anlar sürekli aklımda, aslında kalp krizi geçirmişim doğru müdahale ve doğru hastane seçimiyle hayatta kalmamı sağladılar. Sizlerin yanında da hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.


 
HASTANE GİRİŞİNDE KALBİ DURDU...
112 ekibi adına ATT Döndü Gül Tuğrul ise o güne ilişkin; “Komuta Kontrol Merkezi bize vaka ihbarını ilk verdiğinde adresin kaza yapılması çok mümkün olmayan bir yer olduğunu fark ettik. Olay yerine çok kısa sürede ulaştık, gerekli ilk müdahaleleri yaptıktan sonra Murat Beyin ambulansla KTÜ Acil Servise nakli için yola çıktık. Hastamız kazada babaannesini kaybettiği için çok endişeliydi. Genel vücut travması olup kalp grafisinde herhangi bir bulgusu olmamasına rağmen olayın şekli ve kliniği nedeniyle kalp krizinden şüphelendik. Hastane kapısından girdiğimizde kalbi duran hastamız bugün burada karşımızda sağlıkla duruyor ve bize bu şekilde teşekkür ederek bizi onurlandırdı. Duyarlılığı ve bu jesti için biz kendisine teşekkür ederiz” dedi.


 
TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ..
İl Sağlık Müdürü Sayın Süleyman her iki tarafa da teşekkür ederek, hastaya müdahale eden Ortahisar 3 Nolu ASHİ ekibine teşekkür belgelerini takdim etti. Süleyman, 112 ekiplerinin müdahale ederek hayatlarını kurtardıkları insanların sayısının çok olduğunu ve verilen sağlık hizmetlerinden faydalanan birçok insanın manevi olarak kişilere dua ederek ya da olay anında teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiklerini belirtti.