61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantıları bugün devam etti. Başkan Vekili Seyfullah Kınalı'nın başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde, Suriyeli Dilenciler ve Trafik sorunu gündem oldu.  "Zabıta Dairesine Motosiklet alınması" ile ilgili madde mecliste tartışma yarattı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesine motosiklet alınmasına karşı çıkan İsmail Hakkı Küçükali, "Zabıta'ya motosiklet alınmasını gereksiz buluyoruz. Daha önce de alındı onlar duruyor. Bu madde daha önce de gelmişti reddetmiştik" ifadelerini kullandı. 

TRAFİKLE İLGİLİ ÇALIŞMA VAR...
Bunun üzerine Kınalı, "Trafikle ilgili çalışma var. Trafik ekibi kurmayı düşünüyoruz. Belediyelirin bu türlü bir çok yerde trafik sıkıntılar oluyor. Eğer kullanıcısı varsa bana önemli bir işlev görecektir. Yerli yerinde kullanılabilse. Acil durum oluyor, geç geliyor trafiğe takılıyor. Daha öncekiler ya eskimiştir, ya da ihtiyaç ortaya çıktı. 
Personel anlamda sıkıntılarımız vardı. Mevcut yasaya göre alamıyorduk. Fakat ast subaylıktan, istifa edenlerden yararlandık. Epey bir zabıta memuru aldık o konuda. Kadromuza takviye yaptık. Bu konuda kendilerini yetiştirmiş arkadaşlar var. Motorsiklet hele bizim gibi belediyelerin sıkışık olduğu yerlerde kullanılabilir" dedi. 

ORTAHİSAR BELEDİYESİ ALSIN
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, "Özellikle yaz mevsiminde şehrimize dönük olarak dikkate aldığımızda suriyeli dilenciler kavşaklarda bizzat zabıta ile müdahale ile denetlenmesi zorunluluğu var. Bunu biz de Ortahisar Belediyesi olarak mümkün oludğunca müdahale edebiliyoruz. Ben bundan trafik özellikle netice alabiliriz. Ben bunun az olduğu kanatindeyim. Daha çok olmalı. Cami önlerinde kavşaklarda şehrin olumlu görüntüsüne halel getiren bu uygulamalara ciddi şekilde önleyecektir" dedi. 
Küçükali ise, "Ben red vereceğim. Bunun motosiklet konusunda çok önemli ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Ortahisar Belediyesine daha çok alsın" dedi. 
Zabıtaya motosiklet alınması Küçükali'nin red oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre Büyükşehir Belediyesine 2 adet zabıta motosikleti alınacak.